Slavlje odbojkašica Fenerbahčea sa navijačima (CEV)
Slavlje odbojkašica Fenerbahčea sa navijačima (CEV)

Terzić nije dozvolio Jovani da ga iznenadi, podvig Jelene Blagojević i drugarica

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 22:22

Poznati su svi parovi četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice

Revanšima u razigravanju, dobili smo sve učesnike četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice. Poslednja dva kluba koja su vizirali karte za društvo osam najboljih su turski Fenerbahče i poljski Rešov.

Parovi četvrtfinala su (po kosturu): Monca – Vakifbank, Koneljano – Fenerbahče, Novara – Štutgart i Ezadžibaši - Rešov.

Izabrane vesti

Fenerbahče našeg stručnjaka Zorana Terzića nije ni u revanšu dozvolio poljskom Hemiku da iznenadi. Posle pobede u pet setova u Poljskoj, Fener je na svom terenu slavio sa rutinskih 3:1 (25:23, 25:19, 21:25, 25:18). I zakazao derbi četvrtfinalne faze protiv moćnog Koneljana.

Iako Fener nije blistao u grupnoj fazi, na kraju je bez mnogo problema overio plasman u četvrtfinale gde će italijanski tim biti veliki favorit, ali ne treba otpisati Terzića, Vargas, Fedorovcevu, Erdem... Mogla bi to da bude odbojkaška poslastica.

Pružio je poljski Hemik večeras koliko je mogao otpora ali to nije bilo dovoljno. Da su Jovana Brakočević Kancijan i drugarice prelomile prvi set kada je bilo 22:22, možda su i mogle nešto više. Ali Fener je na kvalitet i iskustvo osvojio prvi, potom mnogo lakše drugi set i zakoračio u četvrtfinale.

Odličnim početkom u trećem setu pre svega zahvaljujući bivšoj reprezentativki Srbije Jovani Brakočević Kancijan, poljski tim je počeo da pravi prve velike probleme Fenerbaheču na meču. Sjajno je tada igrala srpska odbojkašica i bila najzaslužnija za osvajanje seta i tračak nade.

Ipak, mnogo bolji prijem i odličan servis su Feneru obezbedili komotan četvrti set u kojem se razigrala Melisa Vargas koja je u toj deonici osvojili 10 poena i pečatirala put u četvrtfinale. Kubanka sa truskim pasošem je osvojila 25 poena, imala preko 50 odsto uspešnosti u napadu i pokazala koliko je falila Terzićevom timu u prvom delu sezone. Arina Fedorovceva je bila slaba na prijemu ali se iskupila sa 18 poena u napadu. Jovana Brakočević Kancijan je na drugoj strani osvojila 20 poena.

Mnogo zanimljivije je bilo u revanšu između Voler Le Kanea i Rešova. Mladi francuski tim je u prvom meču na svom terenu napravio iznenađenje i slavio sa ubedljivih 3:0. Ali i Poljakinje imaju miks iskusnih igračica i mladih talenata koje su večeras uzvratile istom merom. Posle maksimalnih 3:0, osvojile su i zlatni set i plasirale se u četvrtfinale (25:15, 29:27, 26:24, 15:13).

Kao što rezultat po setovima i kaže, viđena je prava drama. Rešov je dominantno osvojio prvi set, diktirao rezultat i u drugom ali je počeo da propušta set lopte. Nije iskoristio prve dve, ali nisu ni gošće na drugoj strani. Tek petu set loptu su realizovale domaće odbojkašice i skoro istopile deficit iz prvog meča. Volero je bolje otvorio treći set ali su opet domaće prve došle do set lopti. Opet nisu iskoristile dve ali jesu treću i ušlo se u zlatni set. Tamo je vođena izjednačena bitka, Čehinja Gabrijela Orvošova je napadima držala Rešov u egalu, Ruskinje Akimova i Kotikova su bili aduti francuskog tima. Zakazao je servis gostujućih odbojkašica kada im je bio najpotrebniji i Pooljakinje su ikoristile prvu meč loptu. Orvošova je bila najefikasnija u domaćem timu sa 26 poena, a veliki doprinos je dala i naša Jelena Blagojević sa 14. Na drugoj strani je malada Vita Akimova osvojila 17.

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona su na programu 14, 15. i 16. marta, a revanši sedam dana kasnije.


tagovi

ŽOK FenerbahčeZoran TerzićJovana BrakočevićJelena BlagojevićŽOK Volero Le Kane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara