(Starsport)
(Starsport)

Terzić posle preokreta naših odbojkašica: Nikad nisu bile ovakve, ali kasnije je sve došlo na svoje

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 22:45

Selektor Srbije analizirao četvrtfinalni meč sa Francuskom, pa najavio veliki obračun sa Turkinjama

 Odbojkašice su ponovo u polufinalu Evropskog prvenstva. Šesti put zaredom. Kao što se od njih očekivalo, izabranice Zorana Terzića izborile su plasman među četiri najbolje ekipe i boriće se sa Turskom za ulazak u finale. Večeras su izgubile set protiv Francuske, ali uspele su da se uzdignu, pokažu veoma dobru igru i slave u naredna tri prilično ubedljivo.

Izabrane vesti

"Ne mogu da kažem da sam odahnuo, utakmica nije bila neizvesna uopšte“, rekao je posle meča selektor Zoran Terzić, "Kako smo mi igrali u prvom setu i koliko su devojke bile, da li impresionirane atmosferom, ili pomalo uplašene od tog četvrtfinala zato što se igra u Beogradu... Generalno nikada nisu bile takve. Sada su igrale veoma tvrdo, bez nekih tečnih akcija, bez nekih stvari po kojima su prepoznatljive naše igračice, bez servisa pre svega. Slabo je sve to izgledalo. Kasnije kada smo dobili drugi set, kada su se malo opustile, stvari su došle na mesto i bilo je vrlo lako do kraja utakmice".

Naredni rival naše reprezentacije je dobro poznata Turska, sa kojom je odigrano epsko finale pre dve godine u Ankari. Pred punim tribinama turskih navijača Srbija je slavila 3:2.

"Ne samo da smo prošli finalisti, nego dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu... I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani – želja. One će biti izuzetno motivisane, ne samo da nam vrate dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse".

Terzić radi u turskom Fenerbahčeu, veliki broj naših igračica je u toj ligi ili je bilo ranije...

"Nema tu prednosti, s obzirom na to da njihov trener vrlo dobro poznaje naše igračice, da ja vrlo dobro poznajemo sve njihove. Neće biti nekih iznenađenja sigurno. Suština priče će biti ko bude bolje ispoštovao i uopšte mogao da odradi taktički sve te stvari koje se kažu pre utakmice. To zavisi od talenta, želje i koliko si spreman. To ćemo videti prekosutra", zaključio je Zoran Terzić.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u odbojci za ženeZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara