Duško Pijetlović (©MN Press)
Duško Pijetlović (©MN Press)

Teško da može gore: Novi Beograd u četvrtfinalu na Olimpijakos ili Pro Reko

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 21:58

Breša odbranila prvo mesto pobedom nad dubrovačkim Jugom

Novi Beograd je odradio šta je bilo do njega. Ubedljivo je sastav Živka Gocića savladao berlinski Špandau na bazenu 11. april (13:5), ali nije uspeo da izbori prvo mesto u Grupi B, pošto je Breša kao domaćin bila sigurna protiv Juga (14:10) i zadržala dva boda prednosti u odnosu na srpskog šampiona.

Osvajanje prvog mesta u grupi bilo je dragoceno za italijanskog vicešampiona, pošto će u četvrtfinalu elitnog takmičenja odmeriti snage sa grčkim Vuljagmenijem, dok će Novi Beograd morati na trećeplasiranog u Grupi A, a to će biti Pro Reko ili Olimpijakos. Dva izuzetno jaka tima sutra odmeriće sutra snage u Roku (19.00), a domaćinu odgovara i bod, s obzirom da ima dva boda prednosti.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Duško Pijetlović, koji je postigao tri gola, dok su se po dva puta u strelce upisali Strahinja Rašović, Alvaro Granados, Nikola Jakšić i Angelos Vlahopulos. Kod Špandaua je najefikasniji bio Bilal Gbadamasi sa dva pogotka, dok su čak šestorica igrača postigla po jedan.

Veoma važan doprinos u pobedi Gocićevog tima imali su čuvari mreže. Radoslav Filipović je zabeležio 10 odbrana, dok je Žoao Pedro Fernandes ostvario četiri.

LIGA ŠAMPIONA - 14. (POSLEDNJE) KOLO: 

Utorak

GRUPA B

Ferencvaroš - Sabadelj 10:12

OSC Budimpešta - Marselj 18:13

Novi Beograd - Špandau 13:8

Breša - Jug Dubrovnik 14:10

Sreda 

GRUPA A

18.00: Vuljagmeni - Radnički

19.00: Jadran Split - Hanover

19.00: Pro Reko - Olimpijakos

20.00: Barseloneta - Dinamo Tbilisi



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradŠpandauVK JugVK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara