""
""

Tijana razočarana! A da nije možda prste upleo korejski lobi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.16. | 04:40

"Možda je bilo padanja u poslednjoj sekundi, što se kažnjava opomenom, pa 7:7, zlatni bod, pa kome šta bude”, ističe njen trener Drgan Jović

Da li Tijana Bogdanović oštećena u borbi za zlatnu medalju? Oni koji dobro poznaju tekvondo sigurno znaju šta se dogodilo u poslednjim sekundama, kada su sudije morale da pregledaju snimak zavšnice borbe kako bi odlučile o ishodu u finalu u kategoriji do 49 kilograma

Izabrane vesti

Na kraju, pobeda je dodeljena takmičarki iz Južne Koreje, ali Tijana ne može lako da se pomiri sa tim.
“U poslednoj sekundi devojka je pala, bio je poen više za nju, moj trener i ja smo mislili da je trebalo njoj da daju još jednu opomenu i onda bismo dobili zlatni bod. Posle toga bi bilo neizvesno kako bi se borba završila, ali sam jako razočarana da sudije na ovako velikom takmičenju to nisu videle. Nisam baš očekivala da ću izgubiti zbog odluke sudije, ali sam očekivala i radili smo da bismo došli do ovde. Razočarana sam što smo izgibili na ovakav način”, istakla je Tijana.

Uprkos svemu, Bogdanovićeva mora da bude zadovoljna srebrom.
“Srećna sam, imam tek 18 godna, zaodvoljna sam što sam uopšte došla, a kamoli osvojila medalju. Za mene je veliki uspeh to što sam dobila dvaput olimpijskog špampiona. Ponosna sam na sebe i ceo svoj stručni štab, trnera, koncionog trenera i psihologa. Srebro posvećujem svim mojim prujateljima i porodici i koji su bili uz mene”, dodala je Bogdanovićeva.

Njen trener Dragan Jović misli i da su odlučivale nesportske stvari u finalu.
“Ovo je bio njen najlošiji meč danas, jer je previše energije ispuicala na prethodne mečeve. Korejka je vrlo iskusna, neću reći da je vukao lobi na drugu stranu, ali možda je bilo padanja u poslednjoj sekundi, što se kažnjava opomenom, pa 7:7, zlatni bod, pa kome šta bude”, ističe Jović.

Tijanin trener kaže da je ponosan.
“Trenutno smo tužni, jer je Tijana bila najubedljivija tkamičarka, ali drugo mesto na Olimpijskim igrama sa 18 godina je sjajna stvar. Pred njom su još dve ili tri Olimpijske igre. Neću da joj namećem pritisak. Nije bolja ni od Kineskinje ni od Tajlanđanke, ali ih je sve pobedila na neku caku”.

Na kraju je objasnio i šta se to dogodilo u finišu meča za zlatnu medalju.
“Ustanovili smo da je isteklo vreme, ali na semaforu se videlo da je ostala još jedna sekunda. Mi smo novi u sportu i nećemo da pravimo incidente, ali mislimo da će o ovome dosta da se priča. Ako smo mi u pravu, ove sudije će biti klažnjene. I ovaj, koji je bio na čelendžu u ovaj u centru. To što ćemo da se žalimo ne može ništa da primeni, ali isteraćemo stvari do kraja”, poručuje Dragan Jović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tijana BogdanovićtekvondoRio 2016OI Rio 2016.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara