Gregor Ocvirk lako je nalazio put do mreže Zvezde (©srl.rs)
Gregor Ocvirk lako je nalazio put do mreže Zvezde (©srl.rs)

To odavno nije derbi: Voša s pola gasa ugasila Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 19:37

Superliga Srbije: Novosadski rukometaši lako pobedili beogradske crveno-bele sa 36:29 (17:12) u drugom kolu šampionata

Odavno utakmice rukometaša Vojvodine i Crvene zvezde nisu s prefiksom derbi. Novosađani punu deceniju vladaju srpskim rukometom, dok beogradski crveno-beli tavore već godinama u prosečnosti. Tim Borisa Rojevića, posle Dinama iz Pančeva, slavio je i drugi put pred svojim navijačima (doduše malobrojnih u dvorani Slana bara), ovaj put protiv Beograđana - 36:29 (17:12).

Parirali su gosti solidno većem delom meča, ali razlika u kvalitetu bila je vidljiva od prvog minuta. Trener šampiona Rojević menjao je često, davao šansu svim igračima. Na početku meča raspucan je bio Slovenac Gregor Ocvirk, u finišu prvog poluvrmena seriju golova delo su mladog pivotmena Luke Rogana, dok su se u nastavku brzonoga krila Lala, Stefan Sunajko, Darko Milenković, Bojan Rađenović i Vukašin Vorkapić iz kontri lako tresli mrežu ekipe Antona Bukilića.

Izabrane vesti

Golmani na oba strane bili su u drugom planu, igralo se neobavezno, sa slabijim odbranama. I jednima i drugima je bilo jasno da se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje. Novosađani bruse formu za sredinu oktobra, kada kreće Liga Evrope, sigurno prioritetno takmičenje za desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije u prvom delu sezone.

Gregor Ocvirk je postigao sedam golova iz 10 pokušaja. Isto toliko puta je mrežu Beograđana zatresao i srpski reprezentativac Vukašin Vorkapić, uz jedan pokušaj manje od Slovenca. Luka Rogan je bio maksimalan, pet golova iz pet šuteva. Bojan Rađenović je pogodio mrežu četiri puta, a po tri su se puta u strelce upisali Milan Milić i Mohamed Aziz Aidi. Belorus Boris Puhovski nije mnogo igrao, dok je šansu dobio mladi 16-godišnji pivotmen Andrija Stankov. Ovog puta nisu bili u timu srednji bek Branko Tomić, pivotmen Živan Pešić i kapiten Miljan Vukovljak. Golmani Andrej Trnavac i Fran Lučin imali su po četiri odbrane.

Kod Zvezde najbolji utisak ostavio je pivotmen Borislav Urta koji je pogodio pet puta, bez promašaja, dok su po četri gola dali krila Viktor Matičić i Uroš Kolundžić. Bekovi Draško Nenadić, Miloš Bujišić, Nemanja Đurašković i Aleksandar Pavlović po tri puta su se upisali u listu strelaca. Miloš Kovačević je imao tri odbrane, a Nikola Radovanović dve.

SUPER LIGA - 2. KOLO

Petak

Dubočica - Metaloplastika 25:30 (11:16)

Subota

Obilić - Radnički Kragujevac 31:37 (16:18)

Jugović - Ub 26:25 (14:13)

Vranje - Partizan 29:38 (16:20)

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 36:29 (17:12)

Sreda

18.00 Dinamo Pančevo - Proleter

:


tagovi

Rukometna superligaRK VojvodinaRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara