""
""

Todorov se povukao, Maljkoviću otvoren put na čelo OKS

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.01.17. | 15:32

Maljković ima podršku najvećih Saveza što je potvrđeno i 28. decembra kada na Skupštinu nije došao 51 od 65 članova

Jedini kandidat za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na nedavnoj neuspešnoj izbornoj Skupštini Ivan Todorov povukao je kandidaturu i praktično otvorio vrata čuvenom treneru Božidaru Maljkoviću da nasledi Vlada Divca na toj funkciji, prenosi Blic.

Izabrane vesti

Maljković ima podršku najvećih Saveza što je potvrđeno i 28. decembra kada na Skupštinu nije došao 51 od 65 članova. Nova Skupština trebalo bi da se održi do kraja februara.

Istovremeno, izvršni odbor OKS doneo je odluku o pokretanju procedure za otvaranje javne rasprave na temu izmena i dopuna Statuta, a na zahtev 20 nacionalnih granskih sportskih saveza, što čini više od trećine članstva OKS.

Kako se navodi u saopstenju, Komisija u sastavu generalni sekretar OKS Ðorđe Višacki, generalni sekretar Streljačkog saveza Nenad Petković, predsednik Kajakaškog saveza Mirko Nišović i predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković u narednom periodu obaviće konsultacije sa predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza kako bi se formulisao predlog izmena i dopuna Statuta koji će biti dat Skupštini na usvajanje.

Javna rasprava koja će trajati 30 dana, kao i kompletna procedura, biće obavljeni po važećim aktima OKS.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Božidar MaljkovićIvan TodorovOKSSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara