FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Tragedija: Poginuo svetski rekorder u maratonu

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.02.24. | 00:30

Kelvin Kiptum nastradao u saobraćajnoj nesreći

Užasna vest stiže iz Kenije. Aktuelni svetski rekorder u maratonu Kelvin Kiptum (24) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u domovini. Tamošnji mediji prenose da je život izgubio i Kiptumov trener Garve Hakizimana iz Ruande. On se našao u autu marke Tojota zajedno sa svojim pulenom.

Kiptum je svetski rekord svog sunardonika Eliota Kipčogea oborio na čikaškom maratonu prošle godine, istrčavši trasu za dva sata i 35 sekundi. To je bilo vreme za 34 sekunde brže od prethodnog svetskog rekorda Elijuda Kipčogea.

Izabrane vesti

Prethodne sedmice Kiptumov rekord je i zvanično priznat, a baš se ovih dana pripremao za 14. februar i maraton u Roterdamu, gde se nadao da bi mogao da postane prvi čovek koji će istrčati deonicu za manje od dva sata. Važio je za ubedljivog favorita za osvajanje zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu gde je trebalo da svedočimo istinskom spektaklu. Kiptum protiv dojučerašnjeg rekordera Kipčogea.

Nažalost, Kiptuma više nećemo gledati. Oko 23 sata po lokalnom vremenu izgubio je kontrolu nad automobilom i izleteo sa puta dok je putovao u Kaptagat, kultni kenijski trening centar za maratonce. Udario je u drvo i završio u kanalu 60 metara udaljenom. 

Kiptumov auto (©Reuters)Kiptumov auto (©Reuters)




tagovi

maratonatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara