(OK Crvena zvezda)
(OK Crvena zvezda)

Trener Crvene zvezde: Bio nam je potreban ovakav meč, da se dozovemo pameti

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 17:26

Crveno-beli odbojkaši trijumfom protiv Ribnice stigli nadomak overe prve pozicije pred plej-of

Serija od tri poraza je malo poljuljala igrače Crvene zvezde - krajem prošle godine protiv Partizana, pa posle pauze protiv Spartaka i Radničkog, ali trijumf protiv Ribnice (3:2) vraća ih na put kojim žele da idu. Ekspedicija Igora Žakića je pobedila je prvog pratioca na tabeli i na taj način odbila nalet Kraljevčana. Dva boda su ih učvrstila na prvom mestu i velike su šanse da će sa te pozicije ući u plej-of. Preostalo je još da odigraju utakmice sa Nišom i Takovom.

Izabrane vesti

Teška pobeda, pogotovo zato što igramo posle dva neugodna poraza", rekao je Žakić. "Nesigurnost se videla i u ovoj utakmici. Iako smo dobro otvorili set, oni su svojim servisom i odbranom uspeli da preokrenu i povedu. U drugom smo mi dobro servirali. Šta da kažem za četvrti set, u kojem smo vodili sve vreme, čak i u jednom momentu sedam razlike. Prerano smo pomislili da je gotovo, a Ribnica se nije predala i skidam kapu za to. Odigrali su jedan dobar meč. Povoljno za nas je što je rezultat isti kao i u prvoj utakmici 3:2, i mislim da nam je trebala jedan ovakav meč da se dozovemo pameti, a sa druge strane da probijemo barijeru koju smo stvorili nakon pauze. Nadam se da ćemo u naredna dva kola uraditi dobar posao i zadržati prvu poziciju na tabeli“.

Trener Ribnice Milan Simojlović je tokom izlaganja podsetio na prvi susret u sezoni koji je Zvezda dobila posle maratonskog taj-brejka 29:27.

Odlična utakmica je odigrana na Banjici, čestitam kolegi Žakiću i ekipi Crvene zvezde. Mislim da je publika koja je došla u velikom broju imala šta da vidi. Slična utakmica onoj u Kraljevu u kojoj je odlučivala jedna lopta. Opet je Zvezda u taj-brejku bila koncentrisanija od nas, završila onda kada je trebalo da završi neke ključne lopte i pobedila sa 3:2. Nama ostaju još dve utakmice do kraja da obezbedimo što više pobeda pred početak plej-ofa“.

Jedan od raspoloženiji u pobedničkom timu bio je Andrej Ristić, koji je postigao 17 poena.

Čestitam momcima iz Kraljeva na jednoj izvanrednoj utakmici. Retko se dešava da je ovako puna hala na Banjici. Današnji meč bio je jednostavno za uživanje. Utakmica puna emocija i puna borbe. Mislim da je utakmicu presudila naša disciplina koju imamo tokom treninga, jer provodimo dosta vremena u sali. Bili smo hrabri i dokazali smo sebi da možemo igrati na nivou na kojem smo bili u prvom delu sezone“, rekao je Ristić.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE U SRBIJI - 16. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Ribnica 3:2 (21:25, 25:22, 25:22, 23:25, 15:13)

Subota

19.00: Spartak Ljig - Vojvodina

Nedelja

17.00: Niš - Spartak

18.00: Radnički Kragujevac - Takovo

18.00: Mladi radnik - Partizan



tagovi

Igor ŽakićOK Crvena ZvezdaOK Ribnica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara