Srećko Lisinac i Simone Đaneli brane smeč Osmanija Huantorene (©Shutterstock)
Srećko Lisinac i Simone Đaneli brane smeč Osmanija Huantorene (©Shutterstock)

Trentino kao u transu, Lube uzdrman

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 13:33

Plej-of odbojkaškog prvenstva Italije: Tim srpskih srednjih blokera Marka Podraščanina i Srećka Lisinca napravio brejk u Čivitanovi i poveo u polufinalnoj seriji koja se igra na tri dobijene

Sudar titana u polufinalu plej-ofa odbojkaškog šampionata Italije, najjače lige na svetu. Trentino i Lube odlučiće o drugom finalisti. Prvi bi mogao da bude poznat već u nedelju kada treći meč igraju Peruđa i Monca. Ekipa za koju igra srpski korektor Aleksandar Atanasijević vodi u seriji sa 2:0 i još jedan trijumf joj je dovoljan za finale.

Prštaće u drugom duelu velikana na Apeninima. Lube je izgubio prednost domaćeg terena jer je u prvom meču poražen posle drame u pet setova. Trentino se prošle nedelje plasirao u finale Lige šampiona pošto je bio bolji od Peruđe. Igraće 1. maja u Veroni sa poljskim šampionom Zaksom Keđežin Kozle kojeg predvodi nekadašnji selektor Srbije Nikola Grbić.

Izabrane vesti

Tim srpskih srednjih blokera Srećka Lisinca i Marka Podraščanina igra kao u transu u 2021. godini. Posle lošeg starta sezone, tim iz Trenta je odličan i na putu je da se vrati u italijanski i evropski vrh (od 2009. do 2011. tri puta uzastopno šampion Starog kontinenta). Najbolji poenter Trentina ove sezone je sjajni holandski korektor Nimir Abdel Aziz. Tu je i odlični primač servisa, Brazilac Rikardo Lukareli. Uz tehničara Simonea Đanelija i dvojicu naših blokera, to je ekipa kadra za oba trofeja do kraja sezone.

20.00: (1,85) Trentino – Lube (1,85

Lube je dominirao pretprošle sezone, osvojio i Ligu šampiona i prvenstvo Italije, ali u ovom šampionatu Italije je u padu. I dalje iskusni, prekaljeni odbojkaši brane boje ovog kluba. Tu su starosedeoci, trojica rođenih Kubanaca, Joandi Leal (brazilski pasoš), Osmani Huantorena (brani boje Italije) i gorostasni srednji bloker Robertlendi Simon. Ove sezone iz ljutog rivala Peruđe stigao je argentinski tehničar Lučijano de Čeko.

Poslednja dva meča ova dva tima rešio je u svoju korist Trentino. Ove sezone skor je 3:2 u korist tima iz Trenta. Očekuje se novi odbojkaški spektakl izjednačenih ekipa, možda opet budemo gledali meč u pet setova. Tim iz Trenta je u ligaškom delu sezone dobio na svom terenu ekipu iz Čivitanove, aktuelnog šampiona Italije, sa maksimalnih 3:0.

Polufinalna serija se igra na tri dobijene. Finale je predviđeno za 14. april.

ITALIJA, PLEJ-OF – POLUFINALE (DRUGE UTAKMICE)

Sreda

Monca – Peruđa 1:3 (22:25, 25:22, 29:31, 19:25) /u seriji: 0:2/

Četvrtak

20.00: (1,85) Trentino – Lube (1,85) /u seriji: 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

TrentinoLubeMarko PodraščaninSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara