""
""

Tri godine Šumaherove borbe za život

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.16. | 13:36

Dok novinari, paparaci i armija navijača navaljuju na kućni prag sedmostrukog šampiona, Šumaherovi čak i posle tri godine od nesreće očekuju samo svoje pravo na privatnost

Život je čudo! Danas je tačno tri godine od kako se legendarni Mihael Šumaher povredio na skijanju u alpskom skijalištu Maribel. Povrede glave, koma i borba! Dovoljno da se okrene sve u času, a šampion postane rekovalescent. U Šumaherovom slučaju opušten odmor u Francuskoj učinio je da glamur i slava postanu tabloidna tema od kojih živi žuta štampa, i još žući novinari.

Izabrane vesti

DOSIJE ŠUMAHER: BORBA SE NASTAVLJA!

Da li je ćutanje znak poštovanja? Kada govorimo o Mihaelu Šumaheru ćutanje bi se moglo smatrati izrazom volje njegovih najbližih da zaštite ono malo privatnosti u časovima Mihaelove borbe za opstanak, i nastavak života. O tome u prigodnoj kolumni povodom godišnjice Šumaherove nesreće govori italijanska Gazeta delo sport.  Italijanski novinari s tim u apostrofiraju reči Sabine Kem, portparolke porodice slavnog automobiliste koja apeluje da prestane trgovina emocijama koje treba da ostanu u krugu porodice.

Podsećamo da je izvesni paparaco pre samo neku nedelju za „ekskluzivnu“ sliku Mihaela Šumahera u postelji tražio oko 1.000.000 evra. Sabina Kem nazvala je ovu malverzaciju ukoliko bi hteli verodostojno da prenesemo njene reči „beskrupuloznim pokušajem“ nepoznate osobe da profitira od tuđe nesreće. Da podsetimo, bilo je neprimerenih ispada javnosti u protekle tri godine zaista puno. Porodica Šumaher konstantno se bori s njima tražeći zaštitu i na sudu.

Zato ćemo u par redova podsetiti na hronologiju događaja vezanih za Šumaherovu povredu i tok bolesti.

Prvo saopštenje o povredi velikog automobiliste stiglo je 29. decembra 2013. u kasnim večernjim satima. Istina, ovo saopštenje lekara za sada je jedino koje su medicinski radnici direktno izneli na svetlost dana. Ostala su prenesena preko porodičnog menadžera, Sabine Kem...

PAPARACO „FANTOM“ – ŠUMAHEROVI SUMNJAJU I NA NAJBLIŽE!

Već u junu 2014. godine Mihael Šumaher je prebačen u Lozanu odakle je procurela vest da je sedmostruki šampion sveta u veštački izazvanoj komi. Ženevsko jezero, i porodična vila Šumaherovih bila je njegova konačna destinacija već u septembru iste godine. Od tada, pa sve do danas porodica čuva privatnost, a sporadične vesti o poboljšanju njegovog ukupnog stanja nisu dovoljne da se javnost uveri kako sada izgleda legedarni Šumi.

 MIK ŠUMAHER KUCA NA MERCEDESOVA F3 VRATA

Nećemo pisati o tabloidnim temama, jer pisalo se svašta. Neki su čak navodili da je Šumaher preminuo, drugi da je progledao i tako sve u krug. Umesto trač parade mi ćemo još jednom preneti vest da je Mik Šumaher viđen za kombinezon Formule 3. Šumaher mlađi će očevim stopama, a armija navijača se nada da će i Mihael uskoro nekako izaći pred njih na svojim nogama.

(Foto: Action Images)


tagovi

povredaMik ŠumaherMihael ŠumaherFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara