Andrea Lekić (©AFP)
Andrea Lekić (©AFP)

Tri Srpkinje u borbi za evropski tron

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 06:02

EHF Liga šampiona: Podvig Ferencvaroša u Francuskoj, pobeda protiv Bresta sa 31:26. Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Željka Nikolić u četvrtfinalu evroelite

Kod muškaraca samo dvojica rukometaša, Miloš Kos i Dragan Pešmalbek, odnosno trener Vesprema Momir Ilić, prestavljaće Srbiju u Top 12 Lige šampiona, dok kod dama imamo tri predstavnice u četvrfinalu evroelite, a to su tandem iz evropskog vicešampiona Ferencvaroša Andrea Lekić i Dragana Cvijić i desno krilo rumunskog ĆSM Bukurešta Željka Nikolić.

U revanšu plej-ofa za plasman u četvtfinale, Ferencvaroš je nadoknadio "minus 2" (28:30) iz prvog meča u Budimpešti, pobedio Brest u Bretanji sa 31:26 i izborio dvomeč sa Esbjergom, za koje igraju dve zvezde svetskog rukometa, najbolja igračica za 2023. godinu u izboru IHF-a Heni Rajstad i njena zemljakinja, Norvežanka Nora Merk.

Izabrane vesti

Andrea Lekić je u Francuskoj postigla četiri gola, a Dragana Cvijić dva. Željka Nikolić se dva puta upisala u listu strelaca za ĆSM Bukurešt koji je i revanšu pobedio slovenački Krim iz Ljubljane sa 30:24.

Samo možemo da žalimo što sve tri naše rukometašice koje će se boriti za evropsku krunu više ne igraju za reprezentaciju.

Finalni turnir Lige šampina za rukometašice i ove godine igraće se u Budimpešti, a trostruki uzastopni pobednik je norveški Vajpers Kristijanstand koji se provukao do četvtfinala kroz iglene uši. Za gol su Katrin Lunde i kompanija bile bolji od mađarskog Debrecina.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – PLEJ-OF ZA ČETVRTINALE

Subota

Vajpers Kristijansand – Debrecin 27:27 (10:15), prvi meč: 29:28

Nedelja

Ikast – Bitihajm 31:31 (13:18), prvi meč: 27:29

ĆSM Bukurešt – Krim Ljubljana 30:24 (14:13), prvi meč: 30:24

Brest Bretanja – Ferencvaroš 26:31 (12:16), prvi meč: 30:28

PAROVI ČETVRTFINALA

Đer – Vajpers Kristijansand

Mec – ĆSM Bukurešt

Odense – Bitihajm

Esbjerg – Ferencvaroš


tagovi

Andrea LekićDragana CvijićLiga šampiona za rukometašiceŽRK Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara