Slavlje odbojkašica Uba (MN Press)
Slavlje odbojkašica Uba (MN Press)

Trofej pun emocija - Ubljanke na domaćem terenu jače od svega

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 14:41

Izabranice Marijane Boričić zaigrale bolje tek kad su bile otpisane u finalu Kupa Srbije

Ceo Ub bio je preplavljen emocijama kada su sudije odsvirale kraj finalnog meča Kupa Srbije. Domaće odbojkašice su okrenule utakmicu kad se činilo da nemaju baš nikakve šanse.

Ekipa Jedinstva je vodila 2:0, put ka pobedi je bio sasvim otvoren... Međutim, probudile su se Ubljanke, znatno podigle energiju od trećeg seta i na krilima domaćih navijača odlepršale do drugog trijumfa u finalu Kupa Srbije u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Prethodno su osvojile trofej 2020. godine. Na istom mestu, protiv istog protivnika, takođe posle pet setova. Istorija se ponovila... Samo je taj prethodni meč imao drugačiji tok u odnosu na ovaj sinoć. Tada nisu bile u velikom zaostatku - vodile su 1:0, 2:1, na kraju slavile 3:2.

Sada je za njih bilo mnogo dramatičnije, jer su u prvom delu meča bile potpuno u podređenom položaju.

"Ne bih volela da ste me čuli posle drugog seta", rekla je trener Uba Marijana Boričić uz osmeh. "Krenule smo da igramo kad smo prežalile. Tražila sam da se borimo, da ne dozvolimo da u našoj sali utakmica ide mimo nas, da finale prođe pored nas".

Poslušale su devojke Marijanu u drugom delu utakmice. Malo ih je trgao i izlazak iz igre Anđelke Novosel posle sudara sa saigračicom... Ostale su u nezgodnom trenutku i bez prvog dizača Rade Perović, zbog povrede kolena. Sve to kao da im je dalo još veći motiv da se vrate i preokrenu.

Više puta ove sezone ova dva tima igrala su pet setova, tako da je Ub i kad je delovalo da je situacija bezizlazna, imao čemu da se nada... Zna se da u ženskoj odbojci ovakve utakmice nisu retke.

"Želela sam da finale igramo hrabro, da se borimo za svaku loptu. U mnogo mečeva smo mi vodili protiv njih, pa smo izgubili, evo sada konačno, kad je možda i najpotrebnije da mi uspemo da pokažemo da možemo da napravimo preokret. Devojke su pokazale da su najbolje kada je najpotrebnije, a to je samo ono što se računa", naglasila je Marijana Boričić.

Kako je ovakav preokret uticao na igračice Uba pokazuju slike napravljene po završetku meča... Zagrljaji, suze, osmesi. Skakale su od sreće, radovale se kao nikad... Daće im ovaj trofej krila da zaigraju još bolje u nastavku sezone.

Kao osvajačice Kupa 2023. godine ostaće upamćene: Slađana Erić, Matea Petrović, Aleksandra Cvetićanin, Aleksandra Gligorić, Anđelka Novosel, Jelena Vujković, Nikolina Lukić, Rada Perović, Katarina Lukić, Simona Petranović, Aleksandra Tadić, Bojana Ćelić, Aleksandra Đorđević i Anet Barbara Benitez.



tagovi

kup srbije u odbojciŽOK UbMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara