(©FIVB)
(©FIVB)

Tunis arhiviran! Srbija položila popravni, ali najveće bitke je tek čekaju...

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 07:13

Orlovi zabeležili prvu pobedu u kvalifikacijama za Olimpijske igre - 3:0

Nisu odbojkaši Srbije imali prava na grešku na današnjem susretu. Posle poraza na startu kvalifikacija za Olimpijske igre Orlovi su došli u situaciju da moraju samo da pobeđuju kako bi ostala živa nada da mogu do jedne od prve dve pozicije koje vode u Pariz. Danas su zabeležili prvi trijumf u Tokiju, bili su bolji od Tunisa - 3:0 (25:21, 26:16, 25:21) i tako popravili raspoloženje pred naredne teške borbe.

Ponedeljak je za Kolakovićevu četu slobodan dan, a posle toga dolaze na red dueli sa Egiptom i Finskom - takođe u terminu od 06.00 časova. Četvrtak će poslužiti za predah, a od petka se ređaju tri najjača protivnika - Japan, Amerika i Slovenija.

Izabrane vesti

Selektor je na duelu sa Tunisom izveo na teren prilično izmenjenu postavu u odnosu na dan ranije. Ostali su isti samo dizač Vuk Todorović i libero Milorad Kapur, a svi ostali igrači bili su novi. Na poziciji korektora je startovao Dražen Luburić, na prijemu Marko Ivović i Pavle Perić, a poziciju srednjeg blokera su pokrivali Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković.

Dobro su se ovi momci snašli protiv rivala koji svakako nije smeo da predstavlja ozbiljnu pretnju. Samo na otvaranju utakmicu Tunis je poveo 5:2, ali su se Orlovi brzo presabrali i preuzeli kontrolu u svoje ruke. Od trenutka kada su preokrenuli na 7:6, pa do samog kraja vođstvo je bilo na njihovoj strani. Bili su mnogo sigurniji u bloku, pre svih Marko Ivović, a onda i ostali saigrači. Na krilima Pavla Perića prednost je sredinom seta samo rasla, Do maksimalnih plus šest stigla je posle odličnih poteza Nemanje Mašulovića (21:15). Protivnici su potom vezali nekoliko uspešnih napada i uspeli da smanje na dva razlike. Orlovi su imali spreman odgovor, zaustavili su nalet Tunisa i završili set bez ikakve drame (25:21). Tačku je stavio Kujundžić koji je u završnici ušao umesto Perića.

U drugom setu Srbija je preko iskusnog tandema Ivović - Luburić gradila prednost, a kada im se pridružio Aleksandar Nedeljković i blokom doneo plus četiri - 12:8, protivnički selektor je morao da reguje tajm-autom. U nastavku je Perić odveo ekipu na velikih plus sedam (19:12), pa nije bilo nikakve dileme kome će pripasti ovaj period igre. Ivović i Nedeljković su zajedničkim snagama priveli set kraju (25:16).

Treći čin je do 15:15 bio neizvestan, ali posle toga Tunis više nije imao čemu da se nada. Nisu dozvolili naši odbojkaši da se put ka pobedi zakomplikuje. Bili su koncentrisani do samog kraja, pa maksimalni trijumf nije mogao da izostane.

Kao najefikasniji u sastavu Srbije izdvojio se Dražen Luburić sa 18 poena - 16 iz napada, dva sa servisa. Pavle Perić je zabeležio 15 (11 napada, tri bloka, jedan as), a Marko Ivović 12 (osam napada, četiri bloka). Nemanja Mašulović se zaustavio na osam (pet napada, tri bloka), a Aleksandar Nedeljković na sedam (četiri napada, tri bloka).

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Slovenija - Turska 3:0 (28:26, 30:28, 25:22)

Srbija - Tunis 3:0 (25:21, 25:16, 25:21)

09.00: SAD - Finska

12.25: Japan - Egipat


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Igor KolakovićDražen LuburićPavle Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara