Đovani Gvideti (©Starsport)
Đovani Gvideti (©Starsport)

Turci uvereni: Đovani Gvideti novi selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 15:43

Nema potvrde Odbojkaškog saveza...

Odbojkaški savez Turske zvanično se pohvalio potpisom Danijelea Santarelija. Odbojkaški savez Srbije još ćuti. Odgovaraju sa kratkim: uskoro će saopštenje.

Međutim, prema informacijama iz Turske čelnici srpske odbojke uopšte nisu toliko pasivni. Štaviše, može biti da se samo čeka da se dogovori i Santarelijev naslednik, a turski mediji su uvereni – biće to živa legenda ženske odbojke Đovani Gvideti!

Izabrane vesti

Informaciju je objavio Voleyball Magazin, koji je prvi izašao i sa vešću da Turci jure Santarelija i da mu nude za odbojkaške uslove gigantsku platu od 200.000 evra po godini. Uostalom, Gvideti je u prethodnih pet godina i sedeo na klupi Turske, a još od 2008. je šef stručnog štaba Vakifnbanka sa kojim je osvojio sve što se moglo i stekao status najvećeg trenera na klupskom nivou.

Kao selektor prvo Nemačke, pa Holandije, a zatim i Turske nije bio baš toliko dominantan, pa bi želja da sarađuje sa aktuelnim svetskim šampionkama iz Srbije mogla da bude presudan motiv da prihvati poziv OSS. Ne treba zaboraviti da je jedine medalje sa Turskom osvojio na evropskim prvenstvima 2017, 2019. i 2021. Prvi put bronzu nakon poraza od kasnijih prvakinja iz Srbije u polufinalu. Drugi put srebro nakon novog poraza od Srbije, u finalu u Ankari. I treći put opet u polufinalu, 2021. godine, kada je Turskoj pripala bronza, Srbiji srebro. Selektor Srbije tada je bio Zoran Terzić.

Nimalo zanemarljiva je i činjenica da je u Vakifu dugo sarađivao sa Jelenom Nikolić, našom proslavljenom reprezentativkom, koja je sada prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije. I nema sumnje da je bila najveći advokat Gvidetijevog angažmana zbog renomea koji on ima među samim odbojkašicama.

Ali prvo, sačekajmo saopštenje OSS, da vidimo ima li potvrde, jer nije tajna da ima i drugih interesenata za Gvidetijev potpis. Ako bi OSS i uspeo da dogovori saradnju, bio bi to veliki uspeh.



tagovi

Đovani Gvidetiženska odbojkaška reprezentacija SrbijeOSSJelena Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara