Odbojkašice Turske (©CEV)
Odbojkašice Turske (©CEV)

Turska i Holandija krče put ka polufinalu, Poljska i Švedska žele iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 11:04

Dve četvrtfinale utakmice Evropskog prvenstva se igraju danas u Plovdivu, a preostale dve u sredu u Beogradu

Pobeda vas dovodi na korak do medalje, a poraz vraća kući. Najnezgodniji korak za ekipe na svim takmičenjima je četvrtfinale, u kome je ulog poprilično veliki. Baš zbog toga može da se kaže da danas počinje zanimljiviji deo Evropskog prvenstva za odbojkašice. Priliku da prve istrče na teren imaju igračice Švedske i Holandije od 16.30, a tri sata posle njih će snage odmeriti Turska i Poljska. Preostala dva četvrtfinala igraju se sutra u Beogradu, a sastaju se Rusija – Italija i Srbija – Francuska.

Šveđanke su predvođene sjajnom Izabel Hak postale veliki hit ovog šampionata. Iako su u osminu finala stigle sa četvrte pozicije Grupe D, uspele su da preskoče i naredni korak. Srušile su Bugarsku usred Plovdiva (3:2), pa imaju razloga da se nadaju da mogu do još jednog iznenađenja. Rival im je selekcija Holandije, koja je u osmini finala slavila protiv Nemačke – 3:1. Sestre HakIzabel i Ana su glavna snaga Švedske, a Holandiju sjajno vode iskusna Ane Bujs i mlada Nika Dalderop. Ove dve reprezentacije su već igrale u grupnoj fazi takmičenja, a tada su Lale ubedljivo trijumfovale – 3:0 (25:21, 25:20, 25:13).

Izabrane vesti

Drugu četvrtfinalnu bitku vodiće Turkinje i Poljakinje. Izabranice Đovanija Gvidetija su u uvodnom delu ostvarile svih pet pobeda, uz samo jedan izgubljen set. U osmini finala su srušile Češku i sada imaju ulogu favorita protiv Poljske, koja je bila druga u Grupi B. Poljakinje su ostvarile četiri trijumfa i jedan poraz i ostale iza prvoplasirane Bugarske. U osmini finala su pobedile Ukrajinu sa 3:1.

Poljakinje će pokušati da sruše vicešampionke Evrope, prvi put još od 2015. godine. Pobednik ovog obračuna će igrati u polufinalu sa boljim iz duela Srbija – Francuska. Turska je do sada imala veliki broj raspoloženih igračica: Baladin, Senoglu, Karakurt, Erdem, Guneš... Njima će na megdan izaći tim koji predvode Magdalena Stišjak i Malvina Smaržek.

Neka prave borbe počnu.

ČETVRTFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA

Utorak

16:30: (6.80) Švedska - Holandija (1.07)

19.30: (1.25) Turska - Poljska (3.55)

Sreda

17.00: (1.10) Italija - Rusija (5.80)

20.00: (1.01) Srbija - Francuska (10.9)


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara