Melisa Vargas u prvom planu (©CEV)
Melisa Vargas u prvom planu (©CEV)

Turski narod ogorčen: Odbojkašicama od države po 60.000 evra, a košarkašima za svetsko srebro sledovao po 1.000.000?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 18:19

Vodi se kampanja za uvećanje nagrada

Balkan je čudan, Balkan je drugačiji od ostalih delova sveta. Nije slučajno nazvan „buretom baruta“. Turska je prvi put u kolektivnim sportovima osvojila zlato, dobila je Srbiju u spektakularnom finalu od pet setova i zasela na evropski tron. Ali, euforiju je ubrzo zamenilo nezadovoljstvo.

Turski narod je ogorčen zbog nagrada koje su dobile odbojkašice. Država je odlučila da svakoj da 150 dukata iliti 61.000 evra, što nije mala para kada se uporedi sa cifrom koja će biti uplaćena na račune srpskih odbojkašica. Sve skupa 210.000 evra, po jednom članu srpskog tima 15.000. No, znaju Turci zašto negoduju...

Izabrane vesti

Kada su košarkaši postali svetski viceprvaci, država je bila izdašnija. I to ne malo. Sledovao im je novac od koga se zavrti u glavi. Svaki član košarkaške reprezentacije Turske tada je otežao za čak 1.000.000 evra! Zbog toga turski narod smatra da je ovakva nagrada za odbojkašice ponižavajuća.

Ukupna premija od države je 854.000 evra, svaka će kao što je već bilo reči inkasirati 61.000, a tu je pride i nagrada od CEV-a. Dok su bile na pobedničkom postolju uručen im je ček na 500.000 evropskih novčanica, koji su ubrzo bacile iza sebe.

Spram nagrade koju dobijaju od države, ček CEV-a jeste „sića“, međutim, kada se u računicu ubace i košarkaši i njihova zarada od svetskog zlata, jasno je zašto se u Turskoj na društvenim mrežama vodi kampanja za povećanje nagrada. Bar kada je reč o novčanim.

Što se tiče nekih drugih, konkretno od Turkiš erlajnza, avio kompanija nudi svakoj od odbojkašica da biraju besplatno na koju od 344 destinacija žele da idu. Teško da će na takvu nagradu bilo ko imati primedbu.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Ženska odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara