Anja Zubić (MN Press)
Anja Zubić (MN Press)

Ub mislio da je sve gotovo, Omladinac na krilima Anje Zubić režirao veliki preokret

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 18:59

Izabranice trenera Marka Nikolića ostvarile važnu pobedu - 3:2

Nije gotova utakmica dok ne padne poslednja lopta... Možda su odbojkašice Uba pomislile da je blizu kraj pri vođstvu 2:0 u setovima i rezultatu 23:23 u trećem, ali igračice Omladinca su verovale u preokret. Ne samo da su izabranice Marka Nikolića dobile taj treći set, nego i naredne dva.

Na kraju su na krlima Anje Zubić stigle do velike pobede - 3:2 (23:25, 22:25, 25:23, 25:22, 15:12).

Izabrane vesti

Omladinac se sa sedmim trijumfom učvrstio na sedmoj poziciji - da se popne do kraja ligaškog dela ne može, tako da mu je najbitnije da odoli naletima ekipama koje su iza - Partizanu, Spartaku, Inđiji...

Odličnu partiju prikazala je Anja Zubić, koja je osvojila 28 poena. Posebno dominantna je bila u četvrtom setu kada je zabeležila devet poena - šest iz napada i tri bloka.

Bivšu igračicu Partizana najbolje je ispratila Kaja Stjepović sa 16 poena, Sara Marinković je upisala 14, a Aleksandra Stojanović devet.

U poraženom taboru najefikasnija je bila Anet Barbara Benitez sa 18 poena, ali je Kubanka u petom setu imala loše procente u napadu. Od osam lopti prošla je dve. Dva puta je pogrešila, jednom je izblokirana, a sve to su odbojkašice Omladinca iskoristile da prelome meč.

Posle 18. kola Ub ima skor 11-8 na petoj poziciji i ogromne šanse da sa istog mesta uđe u plej-of. Može da ga ugrozi samo Srem.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Žene

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Subota

Omladinac - Ub 3:2

19.00: Klek - Radnički

19.00: Srem - Inđija

19.00: Železničar - TENT

19.00: Jedinstvo - Spartak



tagovi

ŽOK UbSuperliga Srbije u odbojciOK Omladinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara