Hanes Daube (©AFP)
Hanes Daube (©AFP)

Udovičić gledao najlošiju verziju Amerike, raspucani Daube pogodio četvrtfinale Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 08:08

Nonšalantan pristup nije skupo koštao ekipu srpskog stratega protiv Kanade...

Amerika je prva prošla kroz osminu finala do osam najboljih na Svetskom prvenstvu, ali malo čime osim rezultatom Dejan Udovičić može da bude zadovoljan. Što pre će želeti da zaboravi uvodnu utakmicu u nokaut fazi, jer u pojedinim momentima najkvalitetnija reprezentacija van Evrope bila je nonšalantna i zbog toga je teškom mukom slomila otpor Kanade – 13:10.

Lokalni rival nije imao potreban kvalitet da bi kaznio opuštenost Amerikanaca i loš dan šutera, međutim, to sa Mađarima u četvrtfinalu neće biti slučaj, ukoliko tim Dejana Udovičića ponovi slabo izdanje. Levoruki Tajler Abramson ništa nije mogao da pogodi, slično je bilo i sa ostatkom tima, jedino je Hanes Daube bio glavom u utakmici. Cepao je mrežu sa levog krila, spakovao sedam golova i izbio na prvo mesto po broju postignutih golova na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Opakog šutera mogao bi da dobije dubrovački Jug za narednu sezonu. Hanes Daube bi trebalo da pojača jadranskog šampiona. Najbolji američki strelac igra fenomenalno na planetarnoj smotri i ponajviše zahvaljujući njegovom dobrom šuterskom danu tim Dejana Udovičića nije morao da strepi do poslednjih minuta. Prelomio je utakmicu golom iz peterca, četiri ih je realizovao u duelu sa Kanadom, ali je, takođe, bio ubojit i sa distance.

Lob Hanesa Daubea je bio jedan od lepših detalja. Na identičan način je u drugom poluvremenu i tinejdžer Rajder Dod matirao kanadskog golmana Brodija Meknajta. Bio je magnet za loptu, privlačio je udarce, a dag a promaši nije mogao Tajler Abramson. Levoruki šuter je šest puta pokušao da mu pošalje loptu iza leđa – nije uspeo. Nedostajali su i golovi Aleksa Bouvena, isključen je u ranoj fazi meča, a ni najveći adut Ben Halok nije mnogo toga doneo Amerikancima na liniji dva metra.

Gotovo sve je zavisilo od Hanesa Daubea, baš kao što je na suprotnoj strani od Nikolasa Konstantina Bikarija. Iako po vokaciji centar, ceo meč proveo je na spoljnim pozicijama. Kreirao je kao centralni bek, izvlačio se na levu stranu bazena i u četiri navrata matirao Adrijana Vajnberga. Zajedno sa Aleksom Gardijanom održavao je Kanadu u životu, držao priključak za Amerikancima i na šampionatu stigao do dvocifrenog broja golova.

Da su Kanađani bili smireniji u situacijama sa igračem više, ne bi Amerikanci bili mirni na ulasku u završna dva minuta. Ispromašivali su se Kanađani, dok ekipa srpskog stratega skoro da nije ni dolazila u poziciju da ima višak u bazenu. Samo dva puta je uspela da izbaci nekoga iz spoljne linije, najčešće je pucala iz pozicionih napada i imala manje od 30 odsto realizovanih šuteva.

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE – OSMINA FINALA:

Nedelja

SAD – Kanada 13:10

08.30: (2.30) Australija (6.00) Francuska (2.05)

10.00: (1.60) Hrvatska (8.00) Crna Gora (2.95)

11.30: (9.00) Japan (13.0) Srbija (1.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaVaterpolo reprezentacija KanadeDejan Udovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara