"Vanja Udovičić sa saigračima"
"Vanja Udovičić sa saigračima"

Udovičić: Trijumf u Kupu Evrope se zaboravlja, sada je na redu Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.13. | 14:09

Vaterpolisti Radničkog u sredu dočekuju crno-bele u prvom meču plej-ofa Prve A lige Srbije

 

Vanja Udovičić sa saigračimaVaterpolisti Radničkog nisu imali mnogo vremena za slavlje i odmor. Tek što su osvojili pehar Kupa Evrope, a već ih očekuje teška utakmica sa Partizanom povodom prvog susreta plej-ofa Prve A lige Srbje.

Izabrane vesti

Uzimanje evropskog trofeja kao postavljenog cilja je bilo rasterećenje, pa sada Radnički bez imeprativa osvajanja domaćeg šampionata ulazi u mečeve plej.ofa. Kako je istakao kapiten Vanja Udovičić, "finale Kupa Evrope bilo je ogromno emotivno pražnjenje jer se titule ne osvajaju svaki dan i ostaju zapisane do kraja života". Ipak Kragujevčani su svesni da će Partizan sigurno doći maksimalno pripremljen, naoštren i posebno motivisan.
"Reč je o vrhunskoj ekipi, sa puno kvalitentih pojedinaca, puno reprezentativaca, tako da očekujem dosta tvrd meč. Imamo prednost domaćeg bazena i mislim da to treba da iskorisitmo. Nadam se da ćemo uz podršku navijača ostvariti pobedu, jer mislim da je prva utakmica najbitnija“, kaže Boris Zloković.

Ova utakmica je veoma bitna za obe ekipe jer se igra na dve pobede.
"Gubitak na domaćem terenu bio bi teško nadoknadiv u Beogradu. Mislim da smo kvalitetniji od njih, ali videćemo na kraju šta će bazen pokazati. Partizan je dobra ekipa, izgubili smo od njih na Banjici u Kupu, ali tada smo imali dosta povređenih igrača. Treba ući u ovu utakmicu dosta oprezno i sigurno ako ne budemo na našem nivou, pobeda sama od sebe neće doći", rekao je Damir Burić.

I jedan od najboljih srpskih vaterpolista, Vanja Udovičić, svestan je da tim očekuje težak posao.
"Pobede se zaboravljaju sa pojavom novih sportskih izazova, a to nas sada čeka s Partizanom. Nadam se da ćemo pred domaćom publikom nastaviti ovaj pobednički niz", rekao je Udovičić.

Utakmica je na programu u sredu od 19 sati na zatvorenom bazenu SC "Park" u Kragujevcu.

Piše: Jovana Mladenović

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boris ZlokovićDamir BurićEvropaSrbijaVanja UdovicicVK PartizanVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara