Aleksandar Rakić (© AFP)
Aleksandar Rakić (© AFP)

UFC: Srpska Raketa ruši legendarnu poljsku snagu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 16:45

Aleksandar Rakić se bori za poziciju prvog izazivača u poluteškoj kategoriji

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić u noći između subote i nedelje ima najvažniju borbu u dosadašnjoj karijeri protiv nekadašnjeg šampiona poluteške kategorije, Poljaka Jana Blahoviča!

Borba između Srbina i Poljaka prvobitno je bila zakazana za kraj marta, ali se Blahovič povukao zbog povrede. Sada je sve spremno za UFC spektakl u Las Vegasu. Borci su uspešno prošli merenje i nije bilo nikakvih problema. Rakić se na vagi pojavio sa „šampionskih“ 93 kilograma dok je Blahovič bio na 93,2 kilograma. Nema sumnje da nas očekuje fantastičan poluteškaši okršaj na pet petominutnih rundi.

Izabrane vesti

Srbin rođen u Beču pun samopouzdanja ulazi u borbu protiv nekadašnjeg šampiona.

"Mogu da završim Blahoviča. Mnogo sam radio u poslednjih godinu dana i bilo koga na svetu mogu da pobedim. Moram da ostvarim dominantan nastup. Moram svima da poručim da sam ja sledeći koji će se boriti za pojas. Dugo sam bez borbe, baš sam zbog toga i toliko gladan pobede i zato se toliko radujem borbi protiv Jana" rekao je samouvereno popularni Raketa.

Kvota na pobedu Rakića je 1,50, dok je na Blahoviča 2,41!

Pobednik ove borbe će dobiti šansu da se bori za šampionski pojas u poluteškoj kategoriji.

Aktuelni šampion je Glover Tešeira, koji je prošlog oktobra u Abu Dabiju pobedio Blahoviča i postao prvak, a prvu odbranu pojasa Brazilac će imati u junu protiv Čeha Jiržija Prohaske. Ukoliko Rakić pobedi Blahoviča, imaće priliku da postane izazivač i konačno napadne šampionski UFC pojas!

Aleksandar Rakić (30) je od dolaska u UFC na skoru od 6 pobeda i jednog kontroverznog poraza od Volkana Ezdemira sudijskom odlukom. U profesionalnim MMA borbama ukupno ima skor 14-2. Poslednju borbu je imao u martu prošle godine kada je odlukom sudija pobedio Brazilca Tijaga Santosa koji je 2019. godine nokautirao Blahoviča.

Jan Blahovič (39) ima skor od 28 pobeda i 9 poraza u profesionalnoj karijeri, a pre poraza od aktuelnog šampiona Glovera Tešeire imao je niz od pet fenomenalnih trijumfa u UFC-u (Adesanja, Rejes, Anderson, Souza, Rokhold).

Može li Raketa do trijumfa?


tagovi

Aleksandar RakićUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara