Uraganska treća četvrtina i hobotnica Mišović za Zvezdin trijumf na premijeri u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 21:15

Bogdan Đurđić i Miloš Vukićević maestralni protiv Špandaua 12:9

Neverovatnu transformaciju doživela je Crvena zvezda kroz dve godine na svim poljima. Od kluba kome bi bio uspeh da uopšte parira rivalima u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje do rutiniranja standardnog učesnika Lige šampiona. Ono što je za crveno-bele pre neki dan bio Novi Beograd, to je Crvena zvezda večeras na bazenu "Milan Gale Muškatirović" bila za Špandau. Berlinci su bili kadri da se drže u igri poluvreme, ne više od toga - 12:9.

Uraganskom trećom četvrtinom vaterpolisti Crvene zvezde ugasili su nade Špandaua o trijumfu u Beogradu i pokazali da ne zavise od učinka jednog ili dva igrača, već da su tim, i da opasnost preti sa svih strana.

Izabrane vesti

Vladimir Mišović hipnotizovao je igrače Špandaua, Bogdan Đurđić probio sve barijere, a Miloš Vukićević pokazao koliko je dominantan na poziciji centra. Majstor svog zanata. A, nije počelo kako su crveno-beli zamišljali, krenuli su iz minus faze.

Insistirala je Crvena zvezda, ali i Špandao na igri preko sidraša. Konstantno su srednji bekovi i ostali spoljni igrači pokušavali sa spuštanjem lopte na kapitena Miloša Vukićevića i Stefana Pješivca, ali to nije davalo rezultata. Više od četiri minuta proteklo je u uvodnoj deonici dok se nije zatresla mreža. Izborio je Špandau peterac koji je realizovao Dimitri Holod, najbolji igrač nemačkog tima.

Mučila se Crvena zvezda da pronađe prave uglove za dodavanje, često je napade završavala bez upućenog šuta na gol, nervoza je rasla, pa ni pogodak Veljka Tankosića nije uspeo da pokrene crveno-bele na ovosezonskoj premijeri. Atipična utakmica, potpuno drugačija od svih koje je aktuelni osvajač Kupa Srbije odigrao ove godine. Uglavno je odbrana popuštala, njom su počinjali žuti minuti. Večeras su pogrešna rešenja u napadu birali vaterpolisti Crvene zvezde na startu susreta... Strategija je morala da se menja, a šuteri "otkrave".

Trebalo je probiti bedem, izvući rivala napred i osloboditi prostor centrima da se razmašu. Nije bilo moguće bez šuta sa distance, morale su da prorade Zvezdine haubice. Kada su Ivan Basara i Bogdan Đurđić provukli lopte kroz šumu ruku, obratili su vaterpolisti Špandaua pažnju na šutere, dali su im na značaju i uže ih čuvali. Na taj način Crvena zvezda postigla je upravo ono što je želela - više prostora za Pješivca i Vukićevića. Došli su i njihovi golovi, a možda i najlepši detalj meča bila je šrauba Zvezdinog kapitena. Crveno-beli su se vratili u igru, a na poluvreme otišli su bez rezultatskog deficita.

 A onda su vaterpolisti Crvene zvezde odigrali deonicu iz snova, kakva se samo može poželeti i koja je bila presudna da se grupna faza Lige šampiona otvori baš onako kako su iz crveno-belog tabora najavljivali - pobedom. I sve je krenulo od golmaba Vladimira Mišovića juniorskog svetskog šampiona koji je ugasio svetlo na bazenu "Milan Gale Muškatirović". Igrali nemačkog tima nisu znali gde se nalazi gol, a kamoli kako da zatresu mrežu. Kompletan treći kvartal protekao je bez gola Špandaua. Začarao je mrežu Vladimir Mišović, frustriran je bio Dimitri Holod jer njegove bombe sa distance nisu bile ni blizu da završe u mreži. Svaku je skinuo čuvar mreže crveno-belih.

Mišović na visini zadatka, ništa manje dobri njegovi saigrači. Prvo vođstvo Beograđanima na meču doneo je Bogdan Đurđić, koji je odigrao najbolji meč od dolaska u Crvenu zvezdu. Probili su izabranici Aleksandra Filipovića barijeru i postali nemilosrdni. I minimalno košanjenje počeli su da kažnjavaju, peterce su realizovali kao od šale. Napravila je Zvezda seriju 4:0 u trećoj četvrtini i praktično i pre poslednje deonice stavila tačku na meč. Ostatak meča bio je puka formalnost, jer su gosti načisto potonuli. Delovali su kao da ih je poplava izbacila i da jedva čekaju da krenu nazad put Berlina.

Iako tribine nisu bile pune kao protiv Savone, uživali su vaterpolisti Crvene zvezde u četvrtom kvartalu. Ubirali su plodove rada, slavili svaki gol kao da je vredan plasmana na Fajnal-ejt kome se nadaju i kome su bliži posle sigurnog starta.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Grupa A

Utorak

Barseloneta - Jadran Split 11:6

Olimpijakos - Dinamo Tbilisi 20:9

Novi Beograd - Radnički Kragujevac 16:10

Breša - Ferencvaroš 8:8

Grupa B

Sreda

OSC Budimpešta - Steaua 14:8

Marselj - Pro Reko 7:13

Jug Dubrovnik - Hanover 13:7

Crvena zvezda - Špandau 12:9


tagovi

Vladimir MišovićNikola RađenVK Crvena zvezdaGavril SubotićMiloš VukićevićBogdan ĐurđićLiga šampiona u vaterpoluŠpandau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara