Detalj sa prethodnog meča Dalasa i Kolorada (©Reuters)
Detalj sa prethodnog meča Dalasa i Kolorada (©Reuters)

Usijanje na ledu: Majstorice za finale, povrede muče Kolorado

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 15:38

Avelanši i Dalas Starsi odnosno Las Vegas i Vankuver bore se za mesto u finalu Zapadne konferencije. Tampa Bej zasad jedina sigurna u borbi za Stenli kup

Navikli smo prethodnih godina da gledamo drame na ledu u bici za Stenli kup u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu. Tako je i ove sezone u dva kanadska grada Edmontonu i Torontu u kojima se igra završnica NHL-a, naravno, bez prisustva gledalaca. Od četiri poufinalna meča konferencija, čak u tri će se igrati majstorica, sedmi meč koji će da odluči ko ostaje u igri za najvredniji trofej na svetu u igri na ledu.

Samo je Tampa Bej u finalu Istočne konferencije pošto su hokejaši sa Floride sa ubedljivih 4:1 u seriji izbacili prošlogodišnje finaliste Boston Burinse. Tampa čeka u finalu boljeg iz duela Filadeflije i Njujork Ajlandersa. I toj seriji odlučiće majstorica koja je na programu u nedelju (01.30) u Torontu.

Izabrane vesti

Las Vegas i Vankuver (subota, 03.00) igraju u subotu ujutru za plasman u finale Zapadne konferencije. Imala je ekipa iz grada kocke i poroka veliku prednost od 3:1, ali su Kanađani dobili poslednje dve utakmice i uneli dramu u seriji. Las Vegas i dalje ostaje favorit, ali Kanuksi se ne predaju, jedini brane čast kandaskih klubova u završnici doigravanja.

Dalas je imao 3:1 protiv Kolorada, koji je skoro čitavu polufinalnu seriju Zapadne konferencije igrao bez startnog golmana, povređenog Nemca Filipa Grubauera. Ipak, uspeo je tim iz Denvera da se vrati u igru, dobije dva uzastopna meča i zakaže majstoricu večeras (22.00) u Edmontonu. Kolorado nije bio u finalu od 2002. godine, a Dalas od 2006. Oba puta Avelanše i Starse je u borbi za pehar zaustavio tada dominantni Detroit.

Kolorado je protekle dve utakmice igrao sa trećim golmanom, Kanađaninom Majklom Hačinsonom koji je imao 31 uspešnih intervencija u petom i 27 u šestoj utakmici serije. Trener Džered Bednar nije hteo da otkriva ko će mu biti na golu u sedmom odlučujućem duelu. Čeh Pavel Francouz je povučen sa leda u trećoj trećini četvrtog meča. Trebalo bi Hačinson da dobije šansu da opet bude starter. U prethodna dva uspeo je da umiri do tada razigrane napadače Dalasa Hinca, Gurjanova, Bena...

Kolorado neće moći da računa i na napadača Meta Kalvera, Erika Džonsona i Finca Jonasa Donskoja. Pod znakom pitanje je igranje Konora Timinsa, kao i Šveđanina Gabrijela Landeskog. Kod Dalasa van stroja su Ben Bišop i Stefon Džons.

NHL – PLEJ-OF, POLUFINALE KONFERENCIJE (MAJSTORICA)

ZAPAD (EDMONTON)

Petak

22.00: (2,10) Kolorado (3,85) Dalas (2,90) /u seriji: 3:3/

Subota

03.00: (1,65) Vegas (4,10) Vankuver (4,25) /u seriji: 3:3/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

NHL ligaNHLKolorado AvelanšDalas StarsVankuver Kanuks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara