Bojana Milenković (©ossrb.org)
Bojana Milenković (©ossrb.org)

Usponi, padovi, ali Italijanke ostaju redovne mušterije srpskim odbojkašicama

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.07.21. | 22:36

Pobeda u Ubu – 3:2

Svaki je meč za sebe, svaki ima uspone i padove, periode kada se timovi smenjuju u periodima dominacije na terenu, ali na kraju na semaforu redovno stoji – pobeda Srbije.

Prvi od tri prijateljska meča odigrale su odbojkašice Srbije i Italije večeras u Ubu, bio je to susret za prave ljubitelje ove igre, pošto su na terenu bile neke od najboljih igračica sveta. Odluka je pala posle pet setova, a pulenke selektora Zorana Terzića slavile su sa 3:2 (29:27, 25:19, 22:25, 21:25, 15:12).

Izabrane vesti

Sve kad se sabere, ovo je četvrta uzastopna pobeda naših odbojkašica nad Italijankama, a šesta u poslednjih sedam susreta od oktobra 2018. godine.

Sve je izgledalo da će to biti ubedljiv trijumf Srbije posle vođstva od 2:0. Pogotovo je drugi set rutinski pripao Terzićevim odbojkašicama, ali Italija je posle toga pokazala da je tim koji nikada ne bi trebalo otpisati, da ima karakter šampiona koji se bori do poslednjeg daha.

Tijana Bošković je sa 19 poena predvodila Srbiju do pobede, pratila je Maja Aleksić sa 15, dok su po devet osvojile Bojana Milenković i Jelena Blagojević. U Italiji, zna se, Paola Egonu je bila najraspoloženija sa 26 poena.

Drugi od tri prijateljska susreta između Srbije i Italije igraće se u sredu 7. jula u dvorani na Banjici, ali će biti zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara