Vakif promovisao Bušu: Sa tobom zajedno na vrh planine

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 18:29

Peta Srpkinja i najboljem turskom timu

Valjda je to prirodan spoj: da najmoćniji klub 21. veka dovede devojku za koju se lepe odličja. Imao je Vakif uspehe i pre angažmana Bianke Buše, samo što sa srpskom reprezentativkom želi da uveliča kolekciju trofeja, zbog čega je turski i evropski prvak potvrdio da je angažovao 28-godišnju igračicu.

Posao nagovešten još tokom aprila zvanično je potvrđen ovog ponedeljka, simboličnim promovisanjem devojke iz Vrbasa kao novog člana ekipe. Bianka je predstavljenja na društvenim mrežema kao na nekoj vrsti murala, što je jasan signal šta u Istanbulu od nje očekuju. A logično je da se nadaju uspesima, pošto je od 2015. svaku akciju u dresu državnog tima sa velikih takmičenja okončala osvajanjem medalje.

Izabrane vesti

Bianka, dobrodošla u porodicu. Nadamo se da ćemo se, korak po korak, popeti na vrh planine, odakle se pruža najbolji pogled“, simbolično je Vakif stavio do znanja šta očekuje od devojke koja se najbolje snalazi u ulozi primača servisa.

Razumljivo, ako se zna da je Vakif aktuelni dvostruki osvajač Lige šampiona, dve poslednje godine najbolji tim turskog prvenstva, uz tri uzastopna tamošnja kupa. Sve sa Đovanijem Gvidetijem, sa kojim Buša od nedavno sarađuje i u selekciji Srbije, tako što je dobra stvar i za klub, ali i za reprezentaciju, u osvit Prvenstva Evrope, ovog leta, odmah zatim kvalifikacije za Olimpijske igare u Parizu, pa i taj samit sporta naredne godine u glavnom gradu Francuske.

Bianka Buša će biti peta Srpkinja u dresu Vakifa. Prethodno su uspešne epizode imale Jelena Nikolić, Milena Rašić, Jovana Brakočević Kancijan i Maja Ognjenović.

Prethodno je Bianka nosila dresove dva kluba iz Turske (Fenerbahče i PTT Ankara), te prilagođavanje na zahteve tamošnje odbojke ne bi trebalo da joj predstavlja problem.


tagovi

vakifbankOdbojkaBianka Buša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara