(©CEV)
(©CEV)

Vakif video na delu potencijalnu zamenu za Gabi

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 17:07

Gvidetijev tim savladao Muratpašu maksimalnim rezultatom

Goruća tema u Turskoj tiče se Vakifbanka i sastava za narednu sezonu. Trebalo bi tim značajno da se promeni, a onih vrhunskih pojačanja nema na vidiku...

Piše se po turskim i italijanskim medijima da bi mogli da stignu primači servisa Katarina Boseti i Marina Markova, koje će imati ekstremno težak zadatak - da zamene legendu kluba Gabi Gimaraeš. Brazilka je navodno dogovorila prelazak u Koneljano i seli se iz Turske u Italiju, samim tim ostavlja Vakifbank znatno oslabljen.

Izabrane vesti

Jednu od kandidatkinja koje bi mogle da je zamene danas je kompletan Vakif video uživo na delu. Reč je o Ruskinji koja ove sezone predvodi Muratpašu... Gvidetijev tim je pobedio maksimalnim rezultatom - 3:0 (27:25, 25:20, 26:24), a Markova je za poraženi sastav upisala 13 poena.

Imala je napad 28-10 (36 odsto), tri puta je pogrešila iz tog elementa i pet puta je izblokirana. Protivnice su je 30 puta gađale servisom, ona je napravila jednu grešku samo, a imala je 50 odsto pozitivnog prijema i 30 odsto idealnog. Od 12 servisa tri su bili greške, jedan je bio as.

U pobedničkom sastavu koji sa klupe vodi selektor Srbije Đovani Gvideti ovog puta nije bilo Bianke Buše, koja je ostala u civilu zbog ograničenog broja stranaca. Najefikasnija je bila Džordan Tompson sa 17 poena, Gabi Gimaraeš je upisala 12, a Zehra Guneš deset.

Pobedu je danas upisao i Fenerbahče (Bojana Drča nije igrala) protiv Ankare Karajolari - 3:0, kao i Galatasaraj protiv Ankare PTT - 3:0. Za PTT je Maja Savić zabeležila tri poena, a Slađana Mirković dva. Nilufer je izgubio jedan set u duelu sa Sarijerom.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

Vakifbank - Muratpaša 3:0

Fenerbahče - Ankara Karajolari 3:0

Ankara PTT - Galatasaraj 0:3

Sarijer - Nilufer 1:3

Čukurova - Ezačibaši U TOKU

Turkiš Erlajnz - Bešiktaš U TOKU

Ajdin - Kuzejboru U TOKU



tagovi

vakifbankĐovani GvidetiBianka BušaGabi Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara