Gabi Gimaraeš (©CEV)
Gabi Gimaraeš (©CEV)

Vakifbank putovao malo duže, ali stigao tamo gde je želeo

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 19:44

Evropske šampione slavile i u drugom meču razigravanja protiv Lođa i tako konačno obezbedile ulazak u četvrtfinale Lige šampiona

Evropske šampionke nisu uspele direktno iz grupne faze da dođe u četvrtfinala Lige šampiona, ali su u plej-ofu odradile posao baš kako se od njih i očekivalo. Za njih je najvažnije da su stigle tamo gde su želele da budu, bez obzira na to što je put bio malo duži od planiranog.

Vakifbank je prvo na gostujućem terenu u tri seta pobedio Lođ, a onda je večeras isto ponovio i kod kuće u Istanbulu - 3:0 (25:23, 28:26, 25:23).

Izabrane vesti

Iako je pobeda i u revanšu bila maksimalna, nije su se izabranice Đovanija Gvidetija baš prošetale do završne faze takmičenja. U svakom setu se vodila velika borba, Lođ je pružio sjajan otpor, imao je lepe šanse da uzme makar neki set... Međutim, u najvažnijim trenucima Poljakinje su posustajale i propuštale prilike.

Za MVP meča proglašena je Paola Egonu, koja je za pobednički tim osvojila 16 poena (napad 32-16). Druga dvocifrena bila je Kara Badžema koja je postigla 13 poena, od toga čak pet iz bloka.

U poraženoj ekipi se odlično pokazala Valentina Dijuf. Ona je nanizala 23 poena i bila je ubedljivo najbolja u poljskoj četi. Lođ drži prvu poziciju u domaćem prvenstvu, a i večeras je pokazao da može lepo da se nadigrava sa najjačim evropskim klubovima.

Za sada je poznato da će u četvrtfinalu igrati Vero Volej Milano - Vakifbank i Štutgart - Novara. Sutra će protivnike saznati Ezačibaši i Koneljano. Italijanski klub čeka boljeg iz duela Fenerbahče - Hemik Police, dok će turski predstavnik igrati sa pobednikom dvomeča Rešov - Volero Le Kane.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Revanš mečevi plej-ofa

Sreda

Vakifbank - Lođ 3:0

Četvrtak

16.30: (1,07) Fenerbahče - Hemik Police (6,80)

20.00: (1,25) Rešov - Volero Le Kane (3,55)

***kvote su podložne promenama


tagovi

vakifbankCEV Liga šampionaPaola EgonuGabi Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara