(©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)
(©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)

Vardar može da bira: SEHA put do Vesprema ili Zagreba

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 12:52

Skopske crveno-crne čeka treći duel regionalnog takmičenja

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Posle pobede nad Partizanom, najtrofejniji makedonski klub Vardar nastavlja bitisanje u SEHA-ligi, a sledeći izazov biće Tatran Prešov koji u Skoplje dolazi kao autsajder na papiru (18.00). Dvostruki prvak Evrope sa desetkovanim rosterom doživeo je iznenađujući poraz na startu SEHA sezone na gostovanju u Prešovu i prvi put posle decenije izgubio od ovog rivala, a Slovacima je to donelo prvu poziciju na tabeli.

Izabrane vesti

Upravo ova liderska pozicija u nokaut rundi ima put do Vesprema, jer će se pobednik četvrtfinala u kojem igraju prvi iz Grupe B i drugi iz Grupe A, u polufinalu sastati skoro sigurno sa mađarskim velikanom. Pozitivnim rezultatom i u Skoplju, Tatran će potvrditi lidersku poziciju pred mečeve poslednjeg kola.

Ako Vardar izgubi od Tatrana i završi drugi u Grupi B, onda ukršta sa prvim u Grupi A, a to mogla da bude Vojvodina, koja ima obe pobede do sada, a pobednik iz ovog meča, ako sve bude po planu verovatno će igrati sa Zagrebom za borbu za plasman u finale. Vardar polako podiže formu, a trener Vlado Nedanovski imaće na raspolaganju sve rukometaše. U ovaj meč skopski crveno-crni ulaze posle pobede nad beogradskim Partizanom (31:26), a ako žele da budu prvi na tabeli i izaberu put ka Vespremu onda će im biti potrebna pobeda nad Tatranom od pet i više golova, zbog poraza od 23:27 u prvom susretu u Prešovu.

Vardar i Tatran su do sada odigrali 17 međusobnih mečeva u svim takmičenjima. Tim iz Slovačke ima samo tri pobede, naspram Vardarovih 13, a jedan meč u 2013. je završen nerešeno. Vredi napomenuti da su dve od tri pobede Tatrana nad Vardarom bile pre 10 godina.

SEHA LIGA

Petak

18.00: (1,17) Vardar (12,0) Tatran Prešov (6,25)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarSEHA ligaSEHA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara