(©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)
(©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)

Vardar oslabljen, Meškov desetkovan u Skoplju

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 12:05

Drugo kolo rukometne Lige šampiona: Trener Veselin Vujović ima nekoliko povređenih igrača, ali ni tim iz Bresta nije bez problema. Makedonski šampion ove sezone na francuski pogon

Makedonski rukometni šampion Vardar čeka prvu domaću utakmicu u Ligi šampiona. Beloruski Meškov Brest gostuje u Skoplju (20.45), a očekuje se izjednačen meč. Vardar je na svom terenu uvek neugodan rival i za mnogo jače klubove od beloruskog šampiona. Meškov na papiru ima jač tim, ali je kroz istoriju ipak retko pobedivao u dvorani Jane Sandanski u mečevima u Ligi šampiona.

Od četiri utakmice u elitnom takmičenju, beloruski tim je pobedio samo jednom, prošle godine kad je Vardar bio u problemima (32:36). Veselin Vujović će na ovom meču imati nekoliko povređenih igrača. Iskusni čuvar mreže Borko Ristovski je neizvestan za ovaj duel, a zbog povrede meč će preskočiti hrvatski bek Ante Kuduz i poljsko krilo Jan Cuvara. U timu neće biti i Eduardo Gurbindo, koji je napustio Vardar i prešao u Dinamo iz Bukurešta, pa će sve oči biti uprte u francuske rukometaše Bakarija Dijala, braću Kevina i Olivijea Njokasa, Žeremija Tota...

Izabrane vesti

20:45: (2,15) Vardar (8,00) Meškov Brest (1,95)

U fokusu ove utakmice biće i srpsko krilo Darko Đukić koji je dve godine (od 2018. do 2020. igrao za tim iz Bresta, a proteklu sezone je proveo u lisabonskom Sportingu).

"Odigrali smo četiri utakmice u poslednjih sedam dana i ako računamo naredna dva koja dolaze, to je šest utakmica u 14 dana. Imamo problema sa određenim igračima, ali koliko ja znam, Meškov Brest takođe ima problema s povredama. Kuduz nam neće moći pomoći, a nedostaje nam srednji bek. Moramo da nadmašimo sebe da bismo postigli pozitivamn rezultat. To je ozbiljan klub, sa dosta dobrih rukometaša“, rekao je Vujović.



Ni Meškov Brest ne dolazi u Skoplje bez problema. Trener Danijel Gordo neće moći da računa na petoricu rukometaša, jer se na spisku putnika u makedonsku prestonicu ne nalaze golman Ivan Pešić, Jaka Malus, Pavel Packovski, Artem Selvasjuk i Jegor Budejka. Očekuje se da najveći problem bude odsustvo iskusnog hrvatskog golmana Pešića. Što se tiče igre Meškov Bresta, glavni organizator je bivši igrač Vardara, Staš Skube. Plejmejker će biti najveća opasnost po gol crveno-crnih. Tu je i vrhunsko krilo Mikita Valjupov, kao i bekovi Santalov i Kašparek.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------


tagovi

EHF Liga šampionaEHFRK VardarRK Meškov Brest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara