(©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)
(©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)

Vardar željan revanša u Našicama

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 08:57

Za samo dve nedelje, ova tima će se sastati po drugi put u okviru SEHA lige

Posle evropskih obaveza nastavlja se regionalno takmičenje. U Našicama se večeras (20.00) sastaju hrvatski Nekse i makedonski Vardar u derbiju SEHA lige.

Nekse i Vardar će u ovaj meč ući u dobrom raspoloženju. Obe ekipe su položile evropske ispite i pobedile, iako su na papiru bimatrane autsajderima. Nekse je slavio kod kuće protiv francuskog Eksa (33:29) u Ligi Evrope, dok je Vardar napravio veći podvig i pobedio lidera Grupe A Monpeljea (25:28) u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Makedonski i hrvatski timovi osim te pobede u Evropi bili su sigurni i na domaćoj sceni. Nekse u ovaj meč ulazi sa četiri, dok Vardar sa pet pobeda u nizu.


20:0 (4,00) Šamberi (8,50) Nant (1,35)


Novi trener Vardara

David Davis

izgubio je na debiju od Neksea u Skoplju (24:25), a potom uhvatio pobednički niz koji traje, a velika je želja da nastavi i u Hrvatskoj.

Očekujem tešku utakmicu u Našicama. Igrali smo pre dva dana protiv Monpeljea u Ligi šampiona i prešli smo dug put od Francuske do Hrvatske. Moram da vidim rotaciju igrača. Igrali smo već ovog meseca protiv Nekesa u Skoplju i sada želimo da se pokažemo u boljem svetlu. Moramo da igramo sa taktičkom disciplinom. Sada svi više veruju u moj sistem igre“, rekao je Davis, trener Vardara.

Ni na ovom meču Vardar neće imati na raspolaganju glavnog srednjog beka Antu Gadžu. Njegova zamena u timu je mladi makedonski reprezentativac, 21-godišnji Martin Karapalevski, koji se pokazao u dobrom svetlu na gostovanju u Francuskoj. Na suprotnoj strani, trener Branko Tamše će posle dva meseca u timu imati dva šutera – levog beka

Luku Moslavca i desnog Bornu Mančija Mičevića

, a izostaće prvi pivotmen

Mario Tomić i verovatno srednji bek Dorijan Markušić.


Vardar je veoma izbalansiran tim. Gledali smo duel sa Monpeljeom i znamo da nas očekuje težak meč. Cilj je da napravimo što više rotacija i damo najbolje što imamo u ovom trenutku. Imamo gust raspored, ali i pored toga smo već pokazali da smo u stanju da igramo na visokom nivou bez obzira na dešavanja u timu",

rekao je Branko Tamše, trener Neksea.

Tim iz Slavonije je na poslednjem međusobnom susretu u Skoplju upisao šestu pobedu u međusobnim okršajima sa makedonskim šampionom koji je sa ukupno pet titula najtrofejniji u SEHA lige. Vardar je daleko uspešniji, ima 14 pobeda nad ovim rivalom.

U dosadašnjem delu sezone u SEHA Vardar je odigrao dva meča. Izgubio je od Neksea i savladao Vojvodinu. Nekse ima samo jedan duel, trijumf u Skoplju protiv makedonskog šampiona.

SEHA LIGA – 4. KOLO

GRUPA A

Petak

20.00: Nekse - Vardar

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarRK NekseSEHA ligaSEHA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara