Mačković i Vasić (Veslački savez Srbije)
Mačković i Vasić (Veslački savez Srbije)

Vasić i Mačković bronzani na Svetskom kupu u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.05.22. | 16:37

Ispred srpskog dvojca su bili takmičari iz Velike Britanije i Španije

Srpski veslački dvojac Miloš Vasić - Martin Mačković došao je do bronzane medalje na Svetskom kupu, koji se održava na Adi Ciganliji. Prvo mesto pripalo je posadi iz Velike Britanije koja je veslala u sastavu Oliver Vin Grifit - Tomas Džordž (6:19,91), dok su drugi bili Španci Haime Kanaleh Pazos i Havijer Garsija Ordonez (6:21,17). Naši veslači su ostvarili vreme 6:22,32 i to je bilo dovoljno za treću poziciju.

Četvrto mesto osvojila je Holandija, peti je bio treći čamac Britanije, a šesto mesto zauzela je prva britanska posada.

Izabrane vesti

"Bilo je veoma teško, možda i više nego što smo očekivali. Ali dobro, to je i normalno jer je finale i svi hoće medalju", rekao je Miloš Vasić. "Bila je jaka konkurencija, Britanci su na ovoj trci odlučivali ko će im veslati dvojac u nastavku sezone, Španci su prošlogodišnji finalisti Olimijskih igara... Hteli smo da pobedimo pred domaćom publikom, ali to je to u ovom trenutku. Sigurno da ima još prostora za napredak - ovo je tek prva trka, prva međunarodna provera, tako da idemo dalje - spremamo se da što bolje dočekamo drugi deo sezone i, što je najvažnije, Evropsko i Svetsko prvenstvo"

Sličnog mišljenja bio je i drugi član naše posade Martin Mačković.

"Zadovoljni smo koliko-toliko, za početak, za prvu regatu u sezoni. Imamo na čemu da radimo, to je sigurno, možemo još da napredujemo, ali mislim da smo na dobrom putu. Trka kao trka, solidna, nije savršena, ali imamo još lufta da to poboljšamo. Išli smo da pobedimo, ali tako je ispalo danas - u ovakvoj konkurenciji zadovoljni smo bronzom".

Trener našeg dvojca Nikola Stojić je takođe izneo svoj komentar.

"Čestitao bih momcima na borbenosti, izveslali su najmaksimalnije što su mogli. Ima tu još mnogo prostora da se radi, što se videlo u ovoj trci, da se napreduje u odnosu na ostale posade i da budemo bolji od njih. Mala greška na kraju ih je koštala srebrne medalje, bili su ispred Španaca ali su "uhvatili raka" i rivali su ih prošli... Videlo se i u prethodnim trkama da su pobednička posada Britanije i naš dvojac pokazali najviše i da se od njih najviše očekivalo, ali i ostali čamci su bili u četiri, pet sekundi u odnosu na prvoplasirane, što jasno pokazuje kakva je bila konkurencija. Imamo još dosta vremena da se pripremimo za ono što nam je najvažnije ove sezone - Evropsko prvenstvo u Minhenu i Svetsko prvenstvo u Račicama", zaključio je Stojić.

Na vodi je danas bila i Jovana Arsić koja je u finalu skifa zauzela šestu poziciju (7:53,94).

"Odlaganje trke od nekih 45 minuta je uticalo na Jovanu. Ona se već bila pripremila za start, zagrejala se na suvom, pa na vodi, i onda ju je odlaganje poremetilo i na nju uticalo očigledno više od ostalih, tako da nije uspela da ponovi čak ni prvi deo trke kako je veslala juče i prekjuče. Ostaje da radimo dalje, dobro je što je ušla u finale - imala je nekoliko dobrih trka i sledeći cilj je da na sledećoj regati Svetskog kupa, u Lucernu, ponovi plasman iz Beograda, što bi već bio izuzetan rezultat jer će tamo biti još jača konkurencija", istakao je Stojić.


tagovi

Miloš VasićMartin MačkovićVeslanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara