""
""

Vaterpolisti Radničkog pred istorijski meč: Umorni smo, ali to nas neće pokolebati

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.13. | 17:51

Slavko Gak ističe da je sparing sa Olimpijakosom bio izuzetno naporan i težak, ali da je ekipi trebao tako jak rival pred revanš meč za ulazak u Ligu šampiona

Naporan kvalifikacioni ciklus Lige šampione vaterpolisti Radničkog Kon Tiki privode kraju revanš susretom treće runde kvalifikacija, sa Vuljagmenijem, u istoimenom grčkom gradiću.

Iako su Kragujevčani u prvom meču stekli prednost od šest golova (11:5), pa su već viđeni u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, to ih nije sprečilo da put Atine krenu nekoliko dana ranije, kako bi odradili šest sparing treninga sa grčkim šampionom, ekipom Olimpijakosa i tako se što bolje privikli na atipični grčki stil igre.
"Sparing sa Olimpijakosom, koji je dosta kvalitetniji sastav od Vuljagmenija, bio je jako zahtevan. Tokom nekoliko napornih treninga ispravili smo greške iz prve utakmice i dodatno se uigrali. Iz svega toga u ovaj meč ulazimo malo umorni, ali nas to neće pokolebati na putu ka ostvarivanju još jedne pobede", izjavio je za klupski sajt Slavko Gak, vaterpolista Radničkog, s čime su se kasnije složili i njegovi saigrači.

Izabrane vesti

Iskusni bek branio je godinu dana boje Vuljagmenija, a za ovaj grčki tim ima samo reči hvale.
"To je klub za svaki respekt i jedan od najbolje organizovanih evropskih timova. Ekipa je uglavnom sastavljena od igrača poniklih u sopstvenom pogonu, među kojima je dosta reprezentativaca. Vuljagmeni nema vatrene pristalice, ali ima dosta navijača i sigurno će bazen biti ispunjen do poslednjeg mesta. Imaće domaći vetar u leđa sa tribina, ali mislim da je sve u našim rukama i da ćemo privesti ove kvalifikacije kraju na najbolji mogući način", smatra Gak.

U šumadijskom taboru vlada jednodušno mišljenje da se u ovu, kao i sve ostale utakmice mora ući sa imperativom pobede, jer se samo tako može do pozitivnog ishoda, te ne razmišljaju o već steknutoj prednosti u Kragujevcu.

Poput Slavka Gaka, i strateg kragujevačkog tima, Dejan Jovović, proveo je godinu dana u Vuljagmeniju, ali kao trener, pa zna šta očekuje njegove izabranike na otvorenom bazenu u ovom gradu.
"Iako je ovo jedna od veoma retkih prilika da igramo na otvorenom, to za nas nije velika nepoznanica. Prošle godine smo četvrtfinale Kupa Evrope, u Mataru, igrali na otvorenom bazenu i ubedljivo pobedili. Sigurno da će Grci imati malu prednost domaćeg terena, a mi ćemo kroz dva treninga na tom bazenu pokušati da se adaptiramo na uslove. U svakom slučaju, mislim da to neće biti presudan faktor", zaključio je Jovović.

Zbog obaveza ruskog nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ranije je odigran revanš susret između Sinteza iz Kazanja i rumunske Oradee, pa su poznati svi eventualni rivali Radničkog u grupnoj fazi Lige šampiona. Ukoliko prođu grčkog predstavnika, Kragujevčani će, pored šampiona Rumunije, koji je prvi meč dobio sa 13:8, a potom poražen sa 10:7, za rivale u B grupi imati i timove koje su ranije dobili „vajld kard“ – Galatasaraj (Turska), Špandau (Nemačka), Brešu (Italija) i Partizan.

Susret između Vuljagmenija i Radničkog na programu je u subotu od 15 sati.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Slavko GakSrbijaLiga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVuljagmeni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara