(©MN Press)
(©MN Press)

Vaterpolo transferi: Partizan se pojačava iz Francuske, crnogorski biser iz Olimpijakosa seli se u Split

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 22:03

Jadran će u novoj sezoni imati dva izvanredna levoruka šutera…

Mnoštvo transfera je završeno, neki tek treba da budu potvrđeni. Klubovi koji nemaju finansijskih problema uveliko vode pregovore i promovišu nove igrače, ali brojni poslovi biće obavljeni tek pred početak Svetskog prvenstva u Fukuoki ili po završetku istog.

Novi Beograd za sada nikoga nije ozvaničio, potvrda nema, ali su konture tima jasne. Drugačija je situacija sa ostalim klubovima iz Srbije. Crvena zvezda je “zagrebala”, Radnički se još nije pokrenuo po pitanju potpisa, a Partizan neće preterano menjati ekipu u odnosu na proteklu sezonu.

Izabrane vesti

Hrvatski centar Lovro Paparić napustio je Banjicu i vratio se u Primorje iz Rijeke, gde je i stasao. Evgenij Kostrov će takođe dići sidro, a odranije je poznato da će mu zamena biti Žoao Pedro Fernandes Koimbra. Novi Beograd bacio se u potragu za novim čuvarom mreže, što je brazilskom golmanu bio signal da je vreme za promenu sredine. Odlučio je da ostane u Srbiji i odabrao je crno-bele.

Partizan će ekipu graditi oko talentovanih momaka iz svoje škole, baš kao i minule sezone radiće na njihovoj afirmaciji. Išao je taj posao od ruke Milošu Koroliji, a prema pisanju Sportkluba strateg crno-belih dobiće i bar jedno pojačanje iz inostranstva. Konkretno iz Francuske. U klub će se vratiti Petar Tomić, koji je crno-belu kapicu zamenio opremom Novog Beograda, ali se nije snašao i pride su povrede usporile njegov napredak.

Nije osetno stariji od većine Partizanovih prvotimaca, uklopiće se u ambijent na Banjici, a tamo bi trebalo da ostanu i najbolji strelac – Petar Smiljević, kao i Dušan Trtović, koga je Uroš Stevanović zvao na pripreme seniorske reprezentacije i precrtao u poslednji čas. Mogao bi da predstavlja ozbiljno pojačanje za mladi tim, baš kao što će i Đuro Radović biti za Jadran.

Crnogorski biser se neće vratiti na Škver, neće staviti paraf na ugovor sa Jadranom iz Herceg Novog, već sa splitskim. U predstojećoj sezoni Jure Marelja će na raspolaganju imati dva izvanredna levoruka šutera. Konstantin Harkov je sporazumno raskinuo sa Brešom i vratio se u grad pod Marjanom, a prema informacijama Totalwaterpola ka Poljudu će se zaputiti i Đuro Radović.

Odradio je suspenziju zbog koje je godinu i po dana bio van bazena, greške u doping procedurama skupo su ga koštale. Iako je vezan ugovorom za Olimpijakos do narednog leta, od povratka u Pirej neće biti ništa. Ta epizoda je za Đura Radovića završena i uskoro će otvoriti novo poglavlje, te pokušati da opravda epitet jednog od najvećih talenata u svojoj generaciji.


tagovi

Vaterpolo transferiVK PartizanVK Jadran SplitVK OlimpijakosĐuro RadovićPetar Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara