Miloš Vukićević (©MN Press)
Miloš Vukićević (©MN Press)

Vaterpolo transferi: Zvezda čuva tim za Ligu šampiona, Vico u Primorcu, Pro Reko ozvaničio Kakarisa

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 20:48

Nikola Jakšić bi takođe mogao da pojača prvaka Evrope, operacija će postati lakša kada Aleksandar Ivović dobije italijansko državljanstvo…

Kroz kvalifikacije će Crvena zvezda pokušati da se domogne grupne faze Lige šampiona, već je ugovorila sve sa Draškom Gogovim – trebalo bi da bude kapitalno pojačanje – i Nikolom Bursaćem, a takođe su crveno-beli produžili ugovore sa dobrim delom prvotimaca. Beograđani čuvaju ekipi, sa mladim tercetom Vladimir Mišović – Vuk Milojević – Marko Radović dogovor o ostanku pao je I pre kraja sezone, a Aleksandar Filipović neće ostati ni bez iskusnijih igrača.

Okosnica tima neće se previše menjati, plan crveno-belih je da tokom leta angažuju četvoricu do petoricu novih igrača. Klub je, za sada, napustio samo bek Bojan Banićević, dok suugovore produžili Gavril Subotić i Dušan Vasić, kao i centarski tandem Miloš Vukićević – Lukaš Seman, pišu Vaterpolo vesti.

Izabrane vesti

Rukovodstvo Crvene zvezde pregovara sa Ivanom Basarom i kapitenom Dušanom Markovićem oko nastavka saradnje, dok bi Veljko Tankosić posle devet godina mogao da napusti klub. I dalje je sve otvoreno, kao i prethodne sezone, kada je najbolji stelac u istoriji crveno-belih razmišljao o promeni sredine, ali ipak ostao.

Beograđani će uspeti da sačuvaju okosnicu, dok će Radnički u novu sezonu ući sa novim timom. Nosioci nizom napuštaju kragujevački klub, veliki posao je tokom leta pred Urošem Stevanovićem i Jugoslavom Vasovićem. Od januara Nemanja Vico nije bio u konkurenciji za sastav iz, kako je navedeno, privatnih razloga. Srpski centar je pred završni turnir kupa odigrao poslednju utakmicu, pošto će karijeru nastaviti u Primorcu iz Kotora.

Sidraši su tražena roba ovoga leta na tržištu. Luka Lončar pojačao je Olimpijakos, otvorilo se mesto u Pro Reku, a slavni italijanski klub ga je popunio potpisivanjem Konstantinosa Kakarisa. Izvanredno je grčki gorostas igrao u Jugu iz Dubrovnika, bio prva violina na liniji dva metra, i dobio poziv trostrukog uzastopnog evropskog prvaka. U Pro Reku će minutažu deliti sa Benom Halokom i Mateom Aikardijem.

A, italijanski i grčki specijalizovani vaterpolo portali pišu da bi opremui najmoćnijeg kluba na Starom kontinentu mogao da zaduži i Nikola Jakšić. Centralni bek dobio je dozvolu Novog Beograda da promeni sredinu, ali uz jednu bitnu stavku – da klubu bude plaćeno obeštećenje. Pro Reko dugo prati razvoj srpskog reprezentativca, jednog od najboljih na svojoj poziciji, i ako nekome finansije nisu problem, nisu klubu iz Ligurije.

Dolazak Nikole Jakšića u gradić pored Đenove moglo bi da ubrza i izdavanje pasoša Aleksandru Ivoviću. Kada dobije italijansko državljanstvo, neće biti stranac. Pro Reko bi ih imao pet, pa bi se, ukoliko dođe srpski reprezentativac, samo jedan “hladio” u italijanskom šampionatu i skupljao minute u Ligi šampiona.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK RadničkiVK PrimoracVK JugPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara