Andrea Lekić (©AFP)
Andrea Lekić (©AFP)

Velika Andrea Lekić

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 07:20

Najbolja srpska rukometašica u ovom veku postala tek četvrta u istoriji koja je stigla do 1.000 golova u Ligi šampiona

Više od deceniju i po najbolja srpska rukometašica u ovom veku, Andrea Lekić, igra u Ligi šampiona. U nedelju na gostovanje njenog kluba Ferencvaroša protiv poljskog Zaglebja u grupnoj fazi evroelite je ušla u „Klub 1.000“. Postala je tek četvrta igračica koja je stigla do magične cifre pogodaka.

Pre nje su to učinile Crnogorka Jovanka Radičević, Rumunka Kristina Neagu i Mađarica Anita Gerbic. Igrao se 48. minut meča, kada je Andrea sa pozicije levog beka postigla peti gol na meču, što joj je bio jubilarni 1.000. Do kraja utakmice je postigla i šesti, za ubedljiv trijumf vicešampiona Evrope na gostovanju u Poljskoj – 35:23.

Izabrane vesti

Nikada nisam razmišljala o broju golova. Međutim, s vremenom shvatiš da želiš da ostaviš traga, da želiš da te pamte, da ono što si radio, odricao se, trenirao, da bude nešto iza tebe... Brojka 1000 je fascinantna i nisam bila svesna toga do pre dve-tri nedelje. Ovo je timska igra i izuzetno se osećam, tako da sam zahvalna svima koji su utkali deo sebe u te golove“, rekla je Andrea u intervjuu za Arenu Sport.

Andrea ima 36 godina. I dalje je jedna od najboljh rukometašica na svetu. Put ju je vodio od ORK Beograda i Radničkog do Knjaz Miloša iz Aranđelovca, a već 16 godina je u inostranstvu. U dva navrata je igrala za slovenački Krim, zatim je branila boje Đera, Vardara, ĆSM Bukurešta i Budućnosti. Drugu sezonu je u Ferencvarošu. Prošlu je sa timom iz Budimpešte bila vicešampion Evrope. Norveški Vajpers Kristijanštad je bio bolji u finalu pred 20.000 gledalaca u prestonici Mađarske.

Sa Đerom je osvojila titulu šampiona Evrope 2013, a još četiri puta je bila vicešampion Starog kontinenta. Pre deceniju je izabrana za najbolju igračicu sveta od strane IHF-a. Sa Srbijom ima srebro iz Beograda sa Svetskog prvenstva 2013. godine.

Nažalost, već dve godine ne brani boje Srbije, a možemo samo da žalimo što je ovog meseca nećemo gledati u najdražem dresu na Svetskom prvenstvu u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.



tagovi

Andrea LekićŽRK FerencvarošEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara