Slavlje odbojkaša Vojvodine (©MN Press)
Slavlje odbojkaša Vojvodine (©MN Press)

Velika drama u Masteru: Voša ponovo kobna po Partizan, Novosađani bliži finalu Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 21:08

Ekipa Marka Narančića upisala pobedu posle velike borbe u pet setova

Dva seta je odigrala bolje Vojvodina, potom je Partizan odgovorio u naredna dva, a onda je u petom do izražaja došla bolja energija gostiju. Ponovo su Novosađani bili kobni po Partizan, ovog puta u prvom meču polufinala Kupa Srbije - 3:2 (25:20, 25:23, 16:25, 19:25, 15:13).

Prethodno su dobili obračun u Superkupu, a u prvenstvu tek treba da se sastanu.

Izabrane vesti

Izabranici Marka Narančića su u ovom trenutku za korak bliži finalu Kupa. Sa minimalnom prednošću će dočekati revanš meč koji je na programu 27. decembra u Spensu.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svakog meča pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni zlatni set, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Veoma motivisani i raspoloženi istrčali su na teren odbojkaši Vojvodine. Pobedili su Partizan na startu sezone i uzeli trofej u Superkupu - već tad su videli da imaju recept za crno-beli mašineriju. Odigrali su odlično prva dva seta, dizač Matija Milanović je veoma dobro razigrao sve saigrače, pa je Vojvodina pretila sa svih strana.

Partizan je u trećem i četvrtom uspeo da dođe do svoje igre, da malo umiri rivala i da promeni stanje na semaforu. Ipak, u taj-brejku su Novosađani ponovo preuzeli glavnu reč i u finišu odigrali bolje. Važnu ulogu je odigrao Filip Savovski, a na visini zadatka su kad je bilo najpotrebnije bili i Luka Stanković i Žarko Ubiparip.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lazar Bajandić sa 19 poena. Žarko Ubiparip je stao na 17, a Luka Stanković i Filip Savovski na 12. Andrej Rudić je doprineo sa devet poena. U Janićevom timu Luka Tadić je imao 24 poena, a Milija Mrdak jedan manje. Dvocifren je bio i Lazar Marinović sa 13.

POLUFINALE KUPA ZA ODBOJKAŠE

Prve utakmice

Partizan - Vojvodina 2:3

Radnički Kragujevac - Mladi radnik 0:3

***revanš mečevi 27. decembra


tagovi

OK PartizanOK Vojvodinakup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara