"Novi početak sa novim trenerom i režimom treninga"
"Novi početak sa novim trenerom i režimom treninga"

Velja Stjepanović se vratio u bazen nakon tri meseca!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.17. | 15:44

Naš najbolji plivač nije trenirao još od Olimpijskih igara u Riju na kojima je doživeo veliko razočaranje

Novi početak sa novim trenerom i režimom treningaNajbolji srpski plivač, Velimir Stjepanović nakon Uskrsa se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vratio trenizima i to posle najduže pauze u karijeri koja je iznosila čak tri meseca! Momak rođen u Abu Dabiju, sa prebivalištem u Dubaiju veoma razočaran se vratio iz Rio de Žaneira bez ijednog odličja.

"Nema šta da se krije, OI u Riju su bile veliko razočaranje. To je mnogo uticalo na mene, pre svega na psihološkom planu. Previše sam se opteretio za Igre, previše sam stavio pritiska na svoja leđa. I to me je verovatno unazadilo. Povrh svega, nikako mi nije odgovarao ni trenign kamp sa reprezentacijom koji je trajao mesec dana!", iskren je Velja za tamošnje medije.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac je prošle godine promenio trenera nakon 12 godina i sada o njemu brigu vodi Sebastijan Higl, rođeni brat Nađe Higl svetske šampionke iz 2009. Pored toga, Velja je počeo da koristi i pomoć sportskog psihologa, kao i nove pristupe treningu, kao što je alpinizam.

"Bilo je divno raditi sa Krisom Tajdijem sve ove godine, ali vreme je za novi izazov. I Sebastijan i ja smo prilično opušteni, tako da smo se brzo uklopili. Krenuo sam da radim i sa sportskim psihologom, a kada to pričam ljudima svi misle da nešto sa mnom nije u redu, a upravo je suprotno. To će mi samo pomoći da budem još bolji" , izjavio je 23-godišnji as koji idućeg meseca u Srbiji počinje sa pripremama za Svetsko prvenstvo koje se od 14. jula održava u Mađarskoj.

 

Jumping headfirst into my day off like... Another tough week done, time for some well earned rest

A post shared by Velimir Stjepanovic (@velimir.stjepanovic) on


tagovi

EvropaNađa HiglplivanjeSrbijaujedinjeni arapski emiratiVelimir Stjepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara