(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Veteran Lopez Pinedo spustio rampu Hanoveru, raspucani Bustos trasirao put Barseloneti do trijumfa

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 15:03

Špancima peto mesto u Ligi šampiona - 12:10

Barseloneta je igrala najlepši vaterpolo u Evropi u drugom delu sezone, plenila je igrom i figurirala kao jedan od najozbiljnijih konkureneta za tron. Stoga se peto mesto u Ligi šampiona ne može smatrati uspehom. Četa Elvisa Fatovića nije imala ni sreće u Beogradu, jedna dobra odbrana ili napad protiv aktuelnog šampiona delile su je od skidanja kune Pro Reku, a da je nadmoćna u odnosu na ostatak poraženih četvrtfinalista potvrdila je u razigravanju. 

Otaljavala je Barseloneta posao posle poraza u prvoj utakmici na Fajnal-ejtu Lige šampiona - isto su činili i drugi koji ne mogu do pehara - ali nije dopustila da se u Španiju vrati sa negativnim bilansom. Potopila je dubrovački Jug, zatim i Hanover, i od svih poraženih četvrtfinalista zauzela najvišu moguću poziciju na završnom turniru - 12:10 (0:2, 3:2, 6:2, 3:4). 

Izabrane vesti

Preskočio je Alvaro Granados utakmicu sa hrvatskim šampionom, ali, ipak, nije želeo da mu poslednje sećanje budu Pro Reko i pogodak Gerga Zalankija, već da još jednom sa dugogodišnjim saigračima - što u Barseloneti, što u reprezentaciji Španije - proslavi pobedu. Šut nije služio najboljeg strelca osnovnog dela Lige šampiona, međutim, katalonski klub ima toliku širinu da se njegove loše sekvence nisu osetile. 

Suočio se tim Elvisa Fatovića sa agresivnom odbranom nemačkog prvaka, koga ovog leta očekuje egzodus prvotimaca - uglavnom nosilaca igre - i totalni remont, i isprva Barseloneta nije imala rešenje u napadu. Tukli su španski igrači po blokovima, non-stop su imali “ruku na licu”, a šifru za Hanover pronašao je Alehandro Bustos. Pogađao je iz dalje, ali i spuštanjem kod stative, i poništio je golove ruskog vaterpoliste Ivana Nagaeva, koji je na meti brojnih klubova, i Petra Muslima

Proradio je vremenom šut i Albertu Munarizu, kao i Marku Larumbeu i Martinu Fameri, a na golu najvalitetnije španske ekipe blistao je veteran Danijel Lopez Pinedo. Španac koji je bezbroj puta frustrirao srpske asove na velikim turnirima završio je meč sa dvocifrenim brojem odbrana i skinutim petercem Ivanu Nagaevu u finišu meča. Ali, Rus mu nije ostao dužan. Na 18 sekundi do kraja zatresao je četvrti put mrežu i ublažio poraz Hanovera. 

Na kraju - stojeće ovacije španskih navijača za kompletan tim Barselonete, a posebne za Danijela Lopeza Pineda. Na veliku karijeru stavljena je tačka u Beogradu.

HANOVER - BARSELONETA 10:12

/2:0, 2:3, 2:6, 4:3/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Tiberiju (Rumunija), Dervio (Francuska)

HANOVER: Šenkel, Ćorušić, Macan 2, Real, D. Brguljan 1, Šiper, Muslim 3, Nagaev 4, Kubiš, M. Brguljan, Šuce, Vinkelhorst, Gec.

BARSELONETA: Lopez, Famera 2, Granados, Munariz 2, De Toro, Larumbe 2, Paviljar 1, Fernandez, Asensio 1, Perone, Biel, Bustos 4, Agire.

F8 LIGE ŠAMPIONA - FINALE:

Subota

19.30: (2.55) Novi Beograd (6.50) Pro Reko (1.85)

***kvote su podložne promenama  

F8 LIGE ŠAMPIONA - TREĆE MESTO:

Subota

17.00: (1.85) Breša (6.50) Ferencvaroš (2.55)

***kvote su podložne promenama 

F8 LIGE ŠAMPIONA - PETO MESTO:

Subota

Hanover - Barseloneta 10:12

F8 LIGE ŠAMPIONA - SEDMO MESTO:

Subota

Marselj - Jug 15:13


tagovi

VK BarselonetaVK HanoverLiga šampiona u vaterpoluAlberto MunarizFelipe PeroneAlvaro Granados

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara