Bogdan Đurđić (©MN Press)
Bogdan Đurđić (©MN Press)

Vidanje rana u Ligi šampiona: Do kraja Zvezda igra za svoju dušu

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 11:13

I popravljanje utiska...

Liga šampiona vraća se posle tri nedelje, a Srbija će na završom turniru imati jednog predstavnika. Novi Beograd će se i na osnovu rezultata, ali i kao organizator naći među osam najboljih ekipa, i napašće prvu evropsku titulu. Kragujevački Radnički samo matematika održava u životu – i to bi moglo da se promeni posle 11. kola – dok Crvenoj zvezdi predstoji da odigra četiri “mučne” utakmice.

Crveno-beli završiće sezonu bez trofeja, Šabac ih je eliminisao u četvrtfinalu Superlige Srbije i sada im predstoji razigravanje od petog do osmog mesta. A, drušvo najboljih već neko vreme Zvezdi služi isključivo u te svrhe, ili bolje rečeno za umaranje. Iz iduće četiri utakmice najviše bi mogli da profitiraju mladi igrači, jer će dobiti više prostora da pokažu od čega su satkani i u lepšem svetlu predstave se Dejanu Saviću.

Izabrane vesti

U 11. kolu vaterpolisti Crvene zvezde drugi put ove sezone izvagaće se sa Hanoverom (18.15), a u prvom krugu elitnog takmičenja nemački klub je trijumfovao 15:12. Razmenili su crveno-beli i Hanover domaćinstva, izašli su Nemci u susret srpskom predstavniku, ali je i sada pitanje ko će za Beograđane moći da nastupi. Sve zbog kovid protokola i vakcinacije, a izvesno je da neće biti Veljka Tankosića.

18.15: (1.40) Hanover (8.00) Crvena zvezda (4.00)

Oprostila se Zvezda od velikih ambicija, sada želi u miru i tišini da privede kraju sezonu, čiji je početak bio kao iz bajke, a finiš – košmaran. U najboljem slučaju Beograđani mogu da izbegnu zvanje “fenjeraša” u Grupi B, dok Hanover i dalje može do Fajnal ejta Lige šampiona. Nemci su prvi ispod crte, zaostaju dva boda za OSC Budimpeštom, a šansu da se domogne završnog turnira u srpskoj prestonici ima i berlinski Špandau.

Za Hanover je upitno hoće li nastupiti ruski vaterpolista Ivan Nagaev, kome od početka rata u Ukrajini u mislima nije vaterpolo. Nagaev je iz Odese uspeo da izvuče devetoro članova porodice – to su poslednje informacije – ali ne i oca i brata. Jedan od najboljih vaterpolo “sprintera” napravio je crveno-belima velike probleme u prvom meču, postigao je dva gola, a najefikasniji bio je Darko Brguljan sa četiri precizna hica.

Najsličniji crveno-belima i dubrovačkom Jugu, kome nedostaje još samo jedna bod da bi se plasirao na završni turnir Lige šampiona, je Hanover. Nemački tim je balkanska kolonija, čak šestorica igrača su sa ovih prostora, i oko njih i Ivana Nagaeva građen je tim. Neophodna je pobeda Hanoveru protiv Crvene zvezde, kako bi se početkom juna ponovo našao u Beogradu, jer u naredne dve runde sastaje se sa direktnim konkurentima za četvrto mesto.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA B

Utorak

18.15: (1.40) Hanover (8.00) Crvena zvezda (4.00)

19.00: (16.0) Špandau (19.0) Pro Reko (1.01)

19.00: (1.20) Marselj (9.00) OSC Budimpešta (6.75)

19.00: (1.85) Jug Dubrovnik (-9.5) Steaua (1.85)

***kvote su podložne promenama


GRUPA A

Sreda

19.30: Barseloneta – Olimpijakos

19.45: Novi Beograd – Ferencvaroš

20.30: Breša – Dinamo Tbilisi

20.30: Radnički Kragujevac – Jadran Split

***kvote su podložne promenama



tagovi

VK Crvena zvezdaDejan SavićVeljko TankosićIvan NagaevLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara