Maverik Vinjales (u sredini), pobednik trke u Kataru (©AFP)
Maverik Vinjales (u sredini), pobednik trke u Kataru (©AFP)

Vinjales osvojio Katar

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 23:18

Vozač Jamahe pobednik prve trke sezone kraljevske klase Moto GP šampionata

Ovog vikenda krenula je Formula 1, a za ljubitelje dvotočkaša, startovao je novi Moto GP šampionat. Trku je poveo Maverik Vinjales. Španac je pobednik prve trke sezone u najjačoj, kraljevskoj klasi za Veliku nagradu Katara.

Vozač Jamahe prošao je prvi kroz cilj ostavivši drugoplasiranog Francuza Žoana Zarka za sekundu, dok je poslednje mesto na podijumu pripalo vozaču Dukatiju Frančesku Banjaji.

Izabrane vesti

Italijan Banjaja je vodio dugo trku, imao prednost ispred Zarka, ali u finišu trke Vinjales je bio odličan. Osam krugova pre kraja uspeo je da pretekne Italijana i do kraja trke lako slavi. Kada je poveo trku, nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika. Bila je to njegova deveta pobeda u najjačoj kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Utorak, 18.00: (10,0) Azerbejdžan (4,70) Srbija (1,35)

Banjaja nije uspeo da zadržo ni drugu poziciju. Zarko ga je preteko. Italijan je na kratko u poslednjem krugu ostao i bez trećeg mesta jer ga je obišao Đoan Mir, ali u foto-finišu je ipak uspeo da ga pretekne i zauzme mesto na podijumu u trci za Veliku nagradu Katara.

Razočarao je Valentino Rosi, devetostruki Moto GP šampion. On je bio tek 12. Vicešampion prošle sezone Franko Morbideli je bio još gori, tek na 19. mestu. Podsetimo, zbog povrede Mark Markez, branilac titule, nije startovao sezonu.

Druga trka Moto GP šampionata vozi se narednog vikenda, takođe u Dohi.



tagovi

Moto GPMaverik Vinjales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara