Miroslav Bajin (©VK Vojvodina facebook)
Miroslav Bajin (©VK Vojvodina facebook)

VK Vojvodina promovisala novog trenera: Miroslav Bajin preuzeo Novosađane

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 18:17

Iz Mađarske u Srbiju

Ako pitate vodeće ljude vaterpolo reprezentacije Srbije Dejana Savića i Vladimira Vujasinovića šta je prvi preduslov da srpski klupski vaterpolo napreduje, a samim tim i reprezentacija ostane na visokom nivou reći će vam: povratak najkvalitetnijih igrača u domaću ligu i – trenera. Bez kvalitetnih stručnjaka za razvoj mladih igrača neće biti napretka.

Vaterpolo klub Vojvodina vratila je jednog u Superligu Srbije. U novog šefa stručnog štaba promovisan je Miroslav Bajin, koji je u protekjlih devet godina radio u Mađarskoj. Došlo je vreme za povratak u Srbiju.

Izabrane vesti

Miroslav Bajin je na klupi Novosađana zamenio Darka Bilića, koji je na klupi crveno-belih sedeo od 2017. godine. Vojvodina je u prošlosti iznedrila brojne reprezentativce, i te kako je zaslužna za vanserijske rezultate srpskog vaterpola, a Miroslav Bajin će pored uloge prvog trenera voditi računa i o koordinaciji i razvoju u mladim selekcijama.

On je zapravao dete Vojvodine, u kojoj je prošao sve mlađe selekcije u generaciji sa nekim od najuspešnijih igrača koji su potekli iz novosadskog kluba, da bi se zatim posvetio trenerskom poslu i devet godina radio u klubu sa mlađim kategorijama. Trenerski posao i želja za novim izazovima godveli su ga u Mađarsku, gde je u sredini gde se vrlo malo stranih trenera probije napravio izuzetne rezultate sa mađarskim klubovima Eger i Debrecin, kako sa mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji u izuzetnoj kompetitivnoj i kvalitenoj mađarskoj prvoj ligi”.

Potekao je Miroslav Bajin u Vojvodini, sada se kao iskusan trener vraća u matični klub.

Uspeo je kao retko ko od stranaca, da se nametne i afirmiše kao stručnjak i veliko nam je zadovoljstvo što će ponovo biti deo kluba iz kog je potekao. Iskustvo i znanje koje je stekao o mađarskom načinu treniranja i filozofiji vaterpola, u kombinaciji sa dobro poznatim doktrinama srpske škole vaterpola će sigurno predstavljati izuzetnu kombinaciju na osnovu koje će nastojati da podigne rad u svim strukturama VK Vojvodine, i da pre svega vrati novosadsku ekipu na prepoznatljivi put brušenja najtalentovanijih igrača i formiranje budućih reprezentativnih šampiona”, navodi se u saopštenju VK Vojvodina.

Vojvodina će predstavljati Srbiju na međunarodnoj sceni. Lale će učestvovati u kvalifikacijama za LEN Kup Evrope i biće domaćini jedne od kvalifikacionih grupa u prvom krugu. Protivnici će joj biti Sabadelj, BVSC i Konstantinopolj.



tagovi

vaterpolo SrbijaVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara