Slađana Erić i Marija Miljević (©CEV)
Slađana Erić i Marija Miljević (©CEV)

Vodili bitke na svim frontovima, na redu je finale plej-ofa: Ub napada duplu krunu, Jedinstvo prvu titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 12:18

Izabranice Marijane Boričić dobile finale Kupa, a Cakovićeva četa slavila u Čelendž kupu... Danas od 18 časova počinje prva utakmica finalne serije

Putevi su im se sastali u dva puta u ligaškom delu, sudarili su se i u Čelendž kupu, a igrali su i finale Kupa Srbije. Jedinstvo i Ub su izgradili veliko rivalstvo, ali i lepo prijateljstvo. Tačku na zanimljivu sezonu staviće u finalu plej-ofa, koja startuje danas od 18 časova (Arena Sport 10, digitalna platforma OSS).

Izabranice Marijane Boričić su slavile u finalu Kupa, a Cakovićeva četa je bila uspešnija u Čelendž kupu. Sada je na redu borba za ono što je najvrednije - titulu namenjenu šampionu Srbije.

Izabrane vesti

Ub kreće u napad na duplu krunu, ujedno drugu titulu u istoriji kluba. Bio je šampion 2021. godine, igrao je finale 2022, a ovo će mu biti treća uzastopna borba za pehar u prvenstvu Srbije.

Jedinstvo nikada do sada nije osvajalo domaći šampionat, tako da će pokušati prvi put da stigne do pobedničkog podijuma. Iza sebe ima uspešnu sezonu, ali za sada još bez trofeja.

Ubljanke su do finala stigle preko Železničara, koji je ligaški deo završio na prvoj poziciji. Baš zbog toga su Slađana Erić i drugarice preuzele prednost domaćeg terena u finalnim bitkama. Bez dileme, njihov veliki adut protiv Pazovčanki biće iskustvo, jer su prešle u karijeri više stepenika nego protivnice.

Isidora Kockarević, Branka Tica i ekipa igraju sa nekom posebnom energijom, u istom sistemu su već godinama i pravi su tim. Eliminisale su ekipu Crvene zvezde, koja je prošle sezone uzela duplu krunu, pokazale su da se ne predaju čak ni kad su pred ispadanjem i sigurno da će imati čemu da se nadaju i protiv Uba.

Jedinstvo je ligaški deo završilo na drugom mestu, Ub na četvrtom. Do sada su imali pet međusobnih obračuna ove sezone, od toga se čak četiri završilo tek posle pet setova. Sve što se dešavalo do sada, garantuje zanimljivu borbu i u finalu. Imaće barem još tri meča, jer se serija igra na tri pobede.

Prvi susret je na programu danas od 18 časova na Ubu, druga utakmica se igra u Pazovi za tri dana u istom terminu. Treći obračun je zakazan za 21. april, eventualni četvrti za 24, a majstorica bi se igrala 27. aprila na Ubu.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota - 15. april

18.00: Ub - Jedinstvo

Utorak - 18. april

18.00: Jedinstvo - Ub

Petak - 21. aprila

18.00: Ub - Jedinstvo

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 24. aprila, a peta 27. aprila



tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojciJovo CakovićMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara