Rukometaš Partizana Aleksa Maksić (©Starsport)
Rukometaš Partizana Aleksa Maksić (©Starsport)

Vojvodina i Partizan tek odigrali po meč, a SEHA liga odložila nastavak takmičenja do daljnjeg

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.03.22. | 16:58

Regionalna rukometna liga zvanično stavila pauzu

Pojavile su se minule sedmice informacije da rukometnoj SEHA ligi preti raspad. Glavni sponzor takmičenja je naftna kompanija Gasprom, koji se našao pod udarom sankcija zbog rata u Ukrajini, te je zbog toga iznad takmičenja stavljen znak pitanja. Sada je jasno da se strahovalo sa razlogom, jer je i zvanično saopšteno da je sezona 2021/22 suspendovana do daljnjeg.

Srbija ima dva predstavnika u regionalnoj ligi, Partizan i Vojvodinu. Oba tima odigrala su tek po jedan meč i pretrpela poraze. Novosađani su pretrpeli poraz od Vardara kod kuće, dok je od crno-belih u Beogradu bio bolji Eurofarm Pelister iz Bitolja. Partizan je prošle sedmice trebalo da igra na Banjici protiv Zagreba, ali je taj meč odložen.

Izabrane vesti

Liga se našla u problemima i pre rata u Ukrajini, skraćena je usled pandemije virusa korona, pa je Vestprem i Meškov Brest trebalo da se priključe takmičenju tek u nokaut fazi. Tek prošlog meseca su odigrani prvi mečevi nove sezone, a iako su srpski klubovi samo po jednom izašli na teren Vardar je odigrao tri meča (dva poraza), ukrajinski Motor iz Zaporožja zbog sukoba sa Rusijom nijedan...

Problemi su bili evidentni od starta, novonastala situacija u Ukrajini samo je dodatno otežala situaciju, a sankcije glavnom sponzoru dovode u pitanje i sam opstanak lige.

Podsetimo, EHF je izbacila sve beloruske i ruske kubove iz međunarodnih takmičenja, kao i reprezentacije ovih zemalja. Branilac titule u SEHA ligi je mađarski Vesprem.


tagovi

SEHA ligaRK PartizanRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara