Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Vojvodina morala brzo da preboli Kup, nova tri boda uzeta u Pazovi

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 20:36

Odbojkaši iz Novog Sada maksimalnim rezultatom slavili protiv Jedinstva - 25:21, 25:19, 25:15

Ranjena je Vojvodina bila zbog poraza u finalu Kupa, ali ne toliko da bi je ugrozio tim poput Jedinstva iz Stare Pazove. Novosađani su nastavili dominantno da čuvaju prvu poziciju u prvenstvu Srbije. Večeras su na gostujućem terenu upisali maksimalnu pobedu - 25:21, 25:19, 25:15.

Svih 13 igrača izmenjao je trener domaćih Željko Vukelić, pokušavajući da pronađe postavu koja bi mogla da se nadigrava sa momcima iz Srpske Atine. Međutim, Vojvodina je bila prejaka, kao i za mnoge druge ekipe ove sezone.

Izabrane vesti

Šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije predvodio je kao po običaju korektor Radoslav Parapunov. Povremeni reprezentativac Bugarske je završio utakmicu sa 21 poenom, uz sjajnih 70 odsto uspešnosti u napadu (20-14, jedna greška, dva puta izblokiran). Zabeležio je četiri bloka i tri as servisa.

Na poziciji primača servisa priliku od starta meča dobio je Lazar Bajandić, umesto Žarka Ubiparipa koji je u prethodnom periodu bio u postavi. Bio je jedan od raspoloženijih na terenu i okončao je susret sa 12 poena (napad 17-10).

Iskusni Tomo Micić je u poraženom sastavu bio jedini dvocifreni sa 11 poena. Pratio ga je Aleksandar Škrbić koji je upisao dva manje. Svi ostali napadači su imali prilično skroman učinak, nedovoljan da bi se ugrozila Vojvodina.

Novosađani su stigli do 50. boda u prvenstvu Srbije. Na prvom mestu imaju skor od 17 pobeda i samo jednog poraza. Jedinstvo je na osmoj poziciji sa sedam trijumfa i 11 izgubljenih duela.



tagovi

OK VojvodinaOK JedinstvoSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara