Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Vojvodina u grupnoj fazi Lige šampiona, Srbiju predstavlja šest klubova u Evropi

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.06.21. | 21:33

Po tri tima u muškoj i ženskoj konkurenciji okušaće sreću na međunarodnoj sceni

Srbija će u evropskim kupovima imati šest predstavnika naredne sezone, objavila je Evropska odbojkaška konfederacija. Po dva kluba će Srbija imati u sva tri takmičenja.

Odbojkaši novosadske Vojvodine će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će odbojkašice Uba morati da prođu kroz kvalifikacije kako bi se domogle grupa elitnog odbojkaškog takmičenja. U CEV kupu će igrati pobednici Kupa Srbije - odbojkaši Ribnice iz Kraljeva i odbojkašice Željezničara iz Lajkovca, dok će u CEV kupu izazivača učestvovati osbojkaši Niša i odbojkašice TENT-a iz Obrenovca.

Izabrane vesti

Žreb za Evropske kupove 2022. održaće se u petak, 25. juna u 12.30, a na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije navodi se da je država svim klubovima pokrila troškove organizacije utakmica i putovanja za minulu sezonu, a tako će biti i za predstojeću.

"Svi učesnici evropskih kupova 2021. imali su finansijsku podršku Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država Srbija. Učesnici evropskih kupova su imali pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo".



tagovi

OK VojvodinaŽOK Železničar LajkovacOK TentŽOK UbOK NišOK RibnicaCEVCEV Liga šampionaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara