Nemanja Ratković (©srl.rs)
Nemanja Ratković (©srl.rs)

Vojvodinin trening za Alkaloid, Vorkapić se raspucao, Zvezdin meč sezone u Vranju

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 20:58

Super rukometna liga Srbije: Srpski šampiona lako pobedio Obilić na Banjici – 38:20. Odlični crveno-beli na jugu Srbije – 34:23

Uspešna generalna proba rukometaša Vojvodine za meč odluke u utorak protiv Alkaloida u petom kolu Lige Evrope. Tim Borisa Rojevića sa pola snage je pobedio Obilić na Banjici sa 38:20 u 11. kolu Super rukometna lige Srbije.

Razlika u kvalitetu između ove dve ekipe je bila očigledna. Raspucao se srpski reprezentativac Vukašin Vorkopić koji je čak 12 puta zatresao mrežu Vitezova, od toga tri sa linije sedam metara. Odličnu formu potvrdio je i desni bek Milan Golubović sa šest pogodaka, bez promašaja, dok je dobar na golu bio Fran Lučin sa 14 odbrana.

Izabrane vesti

Odmorio je Rojević Andrej Trnavca, junaka meča u Španiji pre tri dana protiv La Riohe. Darko Milenković je dao pet golova, a Nemanja Ratković i Mohamed Aziz Aidi po tri.

Kod tima Marka Pavlovića, koga očekuje grčevita borba za opstanak, najbolji je bio Milan Stojanović sa pet golova, dok je Uroš Stanić dao četiri. Golmani su imali samo pet odbrana, Dušan Tasić četiri, a Aleksa Suk jednu.

Budi se Crvena zvezda, verovatno kasno za borbu za plej-of, ali dolaskom na kormilo Nedeljka Matića živnuli su crveno-beli koji su vezali drugu pobedu. Beograđani su odigrali meč sezone u Vranju, lakše od očekivanog slomili otpor novog člana elite – 34:23 u odličnom ambijentu pred više od 2.000 navijača. Imala je i Zvezda vatrenu podršku s tribina, za razliku od Šumica gde igra u pozorišnoj atmosferi.

Ton igre davali su najiskusniji, Miloš Bujišić i Viktor Matičić sa po sedam golova, dok je Uroš Kolundžić dao pet pogodaka (bez promašaja). Po četiri su delo Mihaila Šljukića i Aleksandra Pavlovića. Golman Nikola Kovačević je sakupio 11 odbrana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Sreda

Metaloplastika – Dinamo Pančevo 31:26 (16:13)

Petak

Obilić – Vojvodina 20:38 (11:22)

Vranje – Crvena zvezda 23:34 (10:15)

Subota

18.00: Dubočica – Partizan

19.00: Jugović – Radnički Kragujevac

Nedelja

18.00: Proleter Zrenjanin – Ub



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaRK Crvena zvezdaRK ObilićVukašin Vorkapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara