Narančić i Mišković (©MN Press)
Narančić i Mišković (©MN Press)

Voša prekinula seriju poraza i osigurala peto mesto na kraju ligaškog dela

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 22:44

Dominirao je korektor Branko Kopitić sa 28 poena

Prva od poslednjih šest utakmica ligaškog dela je završena. Vojvodina je savladala Ribnicu i tako prekinula seriju od četiri poraza u prvenstvu Srbije.

Izgubili su Novosađani od Karađorđa, Spartaka, Radničkog i Borca, a večeras su stavili tačku na negatvni niz. Na krilima Branka Kopitića savladali su Kraljevčane u četiri seta i tako osigurali petu poziciju pred plej-of - 3:1 (25:20, 21:25, 25:12, 27:25).

Izabrane vesti

Korektor iz srpske Atine je nanizao 28 poena. Vodio je veliku borbu sa iskusnim kolegom na drugoj strani - Mladenom Bojovićem. Korektor Ribnice je upisao više poena - 33, ali je imao slabije procente, a i na kraju se nije radovao (napad 48-28, 58 odsto, 10 grešaka, tri asa, dva bloka).

Kopitić je prošao 25 lopti od 38 - 66 odsto. Postavio je i tri uspešna bloka...

"Nama je bilo teško večeras da igramo, jer su oni na neki način bili rasterećeni, dok smo mi imali pritisak da pobedom probijemo psihološku barijeru posle nekoliko poraza. Generalno, igrali smo bolje u odnosu na prethodne utakmice, ali se i dalje mučimo na prijemu i tu se definitivno vidi da nam fali Stefan Negić. Ipak, u četvrtfinalu plej-ofa svako mora da da veći doprinos, kako bismo uspeli da dođemo do polufinala", rekao je trener Vojvodine Marko Narančić za sajt lige, potom se osvrnuo na kompletan učinak u ligaškom delu. "Mislim da smo prvi deo sezone bili iznad mojih očekivanja, a drugi malo ispod. Ipak, po meni je to sve normalno, jer je ovo sezona stvaranja tima i te neke oscilacije su neminovne. Jednostavno, moramo da preležimo te dečije bolesti. Neka naša realnost je ta da nismo u vrhu srpske odbojke, ali sam siguran da imamo najveći potencijal".

U sastavu Vojvodine Kopitića je ispratio Lazar Bajandić sa 11 poena. Filip Savovski je upisao osam, a Žarko Ubiparip sedam. Luka Stanković i Matija Milanović na ovom meču nisu ulazili u igru.

Ribnica u ovom trenutku ne zna da li će igrati u plej-ofu. Na osmom je mestu sa skorom 8-14, ali narednih dana imaju priliku da je preskoče Mladi radnik ili Jedinstvo.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

22. kolo

Četvrtak

Vojvodina - Ribnica 3:1

Petak

19.00: Crvena zvezda - Karađorđe

Subota

18.00: Takovo - Spartak

18.00: Mladi radnik - Borac

20.00: Niš - Radnički

Nedelja

19.00: Jedinstvo - Partizan



tagovi

OK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciMarko Narančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara