Rasel Vilson (©Reuters)
Rasel Vilson (©Reuters)

Vreme je da Vilson opet bude u MVP izdanju

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.11.20. | 23:09

Derbi Zapada Nacionalne fudbalske konferencije (NFC), duel Sijetla i Arizone otvara 11. vikend NFL šampionata. Oba tima imaju skor 6-3 i bore se sa Los Anđeles Remsima za prvo mesto i plej-of

Startovao je Sijetl novi šampionat sa skorom 5-0, a kvoterbek Sihoksa Rasel Vilson je bio glavni kandidat za MVP sezone. Bacao je "bombe" s centra, nalazio risivere Di Kej Metkalfa i Tajlera Lokita. Činilo se da će četa Pita Kerola da nastavi u istom ritmu, ali kriza nekadašnjeg šampiona.

Pred meč sa divizijskim rivalom Arizonom na Senčuri Link fildu u petak (02.20) svi "preko bare" se pitaju – šta je sa Vilsonom? Kako je tako pao? Sijetl ima samo jedan trijumf u prethodna četiri kola, a u tim porazima Superboul šampion je imao čak 10 izgubljenih lopti. Pad je počeo upravo na terenu Kardinalsa, na stadionu Univerziteta Finiks u Glendejlu prošlog meseca. Sihoksi su prokockali 10 poena u finišu, a onda su u produžetku poraženi (34:37) posle treće presečene lopte iskusnog asa.

Izabrane vesti

Arizona je prošle nedelje dobila Bafalo Bilse (32:30) na neverovatan način Hail Mary pasom Kajlera Marija i hvatanju Deandrea Hopkinsa između trojice protivničkih igrača. Oba tima imaju skor 6-3 i bore se za prvo mesto i plej-of. Isti skor imaju i Los Anđeles Remsi, dok je najgori tim najbolje divizije u ligi prošlosezonski učesnik Supeboula, povredama skrhan San Francisko.

Problem za domaći tim je odbrana koja je veoma loše i prima veliki broj poena. Kada je pre pet, šest godina Sijetl bio najbolji u ligi, osvojio trofej Vinsa Lombardija, imao je paklenu defanzivu, a sada je to jedna od najgorih odbrana u ligi. Kad Vilson ne baci tri, četiri tačdaun pasa, onda je problem po ekipu trenera Pita Kerola. Nekoliko kola nisi igrala dvojica raning bekova, Kris Karson i Karlos Hajd, ali bi obojica mogli da se vrate na teren protiv Kardinalsa. Hajd je trenirao punim kapacitetom, dok Karson nije i pod znakom pitanja je za prvi meč 11. vikenda.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SIJETL DA OSVOJI TITULU U NFL ŠAMPIONATU JE 20,0.

Sijetl će biti lišen pomoći oba startna kornerbeka Kvintona Danbara i Šekila Grifina. Ukoliko risiver Di Kej Metkalf poentira protiv Arizone, kvota u Mozzartu je 1,75.


tagovi

Rasel Vilsonamerički fudbalNFLNFL ligaArizona KardinalsSijetl Sihoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara