Odbojkašice Bugarske (©CEV)
Odbojkašice Bugarske (©CEV)

Vreme je za osminu finala: Sestre Hak izazivaju Bugarsku, Lale protiv Nemica

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 09:24

Prva dva susreta se igraju danas, u nedelju na programu četiri utakmice, a još dve u ponedeljak

Vreme je da počne zanimljiviji deo Evropskog prvenstva za odbojkašice. Sve je spremno za eliminacione utakmice osmine finala, koje startuju danas u Bugarskoj. Ovu fazu će otvoriti dueli Holandija – Nemačka (16.30) i Bugarska – Švedska (19.30). Sutra su na programu četiri meča, a u ponedeljak poslednja dva.

Holanđanke su uvodnu fazu igrale u Rumuniji, gde su uspele da zabeleže četiri pobede i samo jedan poraz, što je bilo dovoljno za drugu poziciju u grupi posle petog kola. Dobile su Ukrajinu, Finsku, Rumuniju i Švedsku, a izgubile maksimalnim rezultatom od Turkinja. Kao vodeće igračice izdvojile su se iskusna Ane Bujs, Nika Dalderop i Juliet Lohuis. Uz njih dobra izdanja je imala i srednji bloker Timerman.

Izabrane vesti

Na megdan im danas izlaze Nemice, koje su u veoma izjednačenoj grupi B u Plovdivu zauzele treće mesto. Imale su skor 4-1, baš kao i prvoplasirana Bugarska i Poljska, koja je završila na drugoj poziciji. Izgubile su u prvom kolu od Poljske, a onda vezale četiri trijumfa u duelima sa Češkom, Bugarskom, Grčkom i Španijom. Predvodi ih Luiza Lipman i Lina Alsmajer. Poslednji duel Nemačka i Holandija su odigrale u Ligi nacija krajem maja ove godine, tada su Nemice slavila 3:2.

U drugom meču dana sastaće se Bugarska i Švedska, koje do sada nikada nisu imale međusobni okršaj. Elica Vasileva i drugarice su na domaćem terenu zauzele prvo mesto u grupi B, dok su Šveđanke bile četvrte u grupi D sa učinkom 2-3. Bugarke su doživele poraz od Nemačke, a dobile su Grčku, Španiju, Češku i Poljsku. Vodeća snaga im je kapiten Elica Vasileva, a uz nju su najviše pokazale Nasja, Gergana i Emilija Dimitrova.

Šveđanke su u grupi D uspele da savladaju Finsku i Rumuniju, a izgubile su od Turske, Ukrajine i Holandije. Najbolja igračica im je korektor Izabel Hak, koja je već na prvom meču pokazala koliko je moćna kada je zabeležila 42 poena. Igračicu Vakifbanke najbolje prati starija sestra Ana Hak.

U nedelju su na programu četiri meča osmine finala, a sastaju se Turska – Češka, Hrvatska – Francuska, Poljska – Ukrajina, Srbija – Mađarska. U ponedeljak će ovu fazu zatvoriti mečevi Italija – Belgija i Rusija – Belorusija.

EVROPSKO PRVENSTVO - Osmina finala

Subota

16.30: (1.55) Holandija - Nemačka (2.29)

19.30: (1.02) Bugarska – Švedska (9.90)

Nedelja

16.30: (1.03) Turska – Češka (9.00)

17.00: (1.45) Hrvatska – Francuska (2.55)

19.30: (1.07) Poljska – Ukrajina (6.80)

20.00: (1.01) Srbija – Mađarska (10.9)

Ponedeljak

17.00: (1.05) Italija – Belgija (7.70)

20.00: (1.10) Rusija – Belorusija (5.80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Evropsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara