Jugoslav Vasović (©MN Press)
Jugoslav Vasović (©MN Press)

Vrliću slomljena vilica, Pljevančiću nos, iz Radničkog grme: Ne sudi se po pravilima, svašta možemo da očekujemo

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 10:37

“I mi i Zvezda želimo da promovišemo vaterpolo, mislim da to treba da bude ispraćeno i sa druge strane”, kažu iz kragujevačkog kluba

Burno je bilo u Kragujevcu. Radnički se revanširao Crvenoj zvezdi, vratio je polufinalnu seriju u Beograd i još je živ. Ima šansu da treću godinu zaredom igra u finalu srpskog šampionata, ali je pretrpeo dva gubitka.

Hravtski centar Josip Vrlić je na početku druge polufinalne utakmice doživeo prelom vilice, dok je u finišu Luka Pljevančić bazen napustio slomljenog nosa. Ozbiljne povrede dešavaju se u vaterpolu, naročito kada pršti od intenziteta – takva je svaka utakmica između Radničkog i crveno-belih. Ostao je kragujevački klub bez bitnih aduta, a ljude iz kragujevačkog kluba iziritirale su odluke sudija.

Izabrane vesti

Dve velike povrede prošle su nesankcionisano. Sudije su se pravdale da faul nad Vrlićem nisu videle...

“Zaista je nedopustivo da za promenu sudije saznamo neposredno pred sam početak utakmice. Desile su se dve velike povrede naših igrača, koje su prošle nesankcionisano. Za udarac nad Vrlićem sudija kaže da nije video, a u poslednjem minutu su svi videli udarac preko vode nad Pljevančićem, za šta se zna da je brutaliti, a ne isključenje sa pravom zamene koje je dosuđeno. Nije mi jasno šta je motiv svega toga. Što se tiče igre Crvene zvezde, svaka im čast na borbi u današnjoj utakmici i formi tokom cele sezone. Drago mi je što smo uspeli da odemo u treću utakmicu i da u njoj sve rešimo. Zahvalio bih se kragujevačkoj publici na podršci, sigurno ćemo do kraja igrati, da li finale ili utakmicu za treće mesto i pozvao bih ih da nas podrže do kraja. Znamo šta može da nas očekuje, u majstorici, svi znaju sve. Limitirani smo ovim povredama i videćemo kako ćemo ući u meč”, rekao je Jugoslav Vasović.

Nezadovoljan je suđenjem direktor Radničkog, ali i trener Uroš Stevanović. I jedan i drugi se pitaju šta li će arbitri “ponuditi” u majstorici. U drugoj su sve ono što nije u interesu ni kragujevačkog kluba, ni Crvene zvezde, ni srpskog vaterpola u celini.

“Mislim da je publika uživala jednoj sjajnoj, pravoj polufinalnoj utakmici. Izvukli smo poslednji atom snage kako bismo pobedili i odveli polufinalnu seriju u majstoricu koja je pred nama za tri dana. Međutim, stvarno ne znam šta može da nas očekuje posle ove utakmice. Svašta možemo da očekujemo od delegata i sudija. Videli smo prvi put na prvoj utakmici da mogu da se dodele dva žuta kartona, van pravila. Zna se da su dva žuta kartona crveni karton. U prvom napadu ove utakmice Vrliću je slomljena vilica, a u poslednjem je Pljevančiću polomljen nos, za šta je igrač dobio samo isključenje sa pravom zamene. Pred utakmicu smo saznali da „svira“ drugi sudija, delegiranje je bilo drugačije, o čemu nam prethodno nije poslata odluka o izmeni. Stvarno ne znam čemu sve to vodi. I mi i Zvezda želimo da promovišemo vaterpolo, mislim da to treba da bude ispraćeno i sa druge strane”, istakao je Uroš Stevanović.

Strateg tima iz Šumadije nada se da u majstorici neće biti sličnih situacija.

“Nadam se da će majstorica proteći u fer i korektnoj borbi i da će pobediti bolji. Zvezda je od Nove godine u sjajnoj formi. Zaređala je tri pobede protiv nas i eto konačno smo ih dobili na mišiće. Nadamo se da ćemo pružiti svoj maksimum i da ćemo se boriti shodno renomeu koji je Radnički u proteklim godinama izgradio”, zaključio je Uroš Stevanović.


tagovi

VK RadničkiJugoslav VasovićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara