Ivana Vuleta (©MN Press)
Ivana Vuleta (©MN Press)

Vuleta najavila kraj karijere: Ostaje još taj Pariz...

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 13:33

"Ako budem zdrava, ići ću sa istim ambicijama, jer to je jedina medalja koja ostaje da upotpuni kolekciju", izjavila je šampionka sa Svetskog prvenstva u Budimpešti

Povodom uspeha srpske atletske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, danas je upriličena konferencija za medije kojoj su prisustvovali svi učesnici. Predstavnicima sedme sile obratio se predsednik saveza, Veselin Jevrosimović, naša zlatna kraljica, Ivana Vuleta, njen trener Goran Obradović i savezni selektor Edin Zuković.

Najsvetliji trenutak celog prvenstva svakako je bila zlatna medalja Ivane Vulete u skoku udalj. Ivana se svojim izvanrednim skokom i novim nacionalnim rekordom od 7,14 m popela na pobedničko postolje donevši neizmernu radost i ponos svim građanima Srbije.

Izabrane vesti

"Ja se nisam na kraju zahvalila na podršci tog dana i tokom tog vikenda i tokom cele ove godine, nije bilo prilike, a i čekala sam da malo uživam u ovome što smo uradili da bih nešto rekla. Ono što smatram da je bitno jeste da ono što radim na stazi i ono što postižem, sa najmlađima i mlađima koji dolaze, da dam primer i da ih ohrabrim i da nijedan san nije dovoljno veliki, da ne postoji stvar koju ne mogu da iznesu i da ne postoji nešto što ne može da se desi nešto u šta veruju. To je moja dužnost, ja sam doživela, mnogo je loših dana u godini nego što je dobrih, ali kad se jedna desi, anulira sve loše i nekako, ne prestajem da ponavljam koliko je važno da svako ostane koncentrisan na svoj posao, da svako radi svoj deo posla, da sportista treba da bude sportista i da treba da se skoncetriše i da sve ono što radi, da radi na najbolji mogući način", izjavila je Ivana.

Pred njom je, kako kaže, još jedan cilj, da uspeh sa Svetskog prvenstva u Budimpešti ponovi i na Olimpijskim igrama u Parizu. Kako se može zaključiti iz njenih izjava, posle toga planira da završi karijeru...

"Ja sam na medalju ponosna, jer je stigla u pravom trenutku, način na koji sam je osvojila, doživela, mislim da bi bilo besmisleno da sam je osvojila pre šest ili sedam godina, nebitno. Jednostavno na takav način, pričam o mojim godinama, mislim da su moje godine moja prednost i jednostavno to iskustvo koje imam ne može da se meri ni sa čim i to će do kraja moje karijere biti moje najveće oružje. Eto, ja sam s ovim zaokružila jednu priču, za dalje jedina stvar koja ostaje jeste taj Pariz i on je upitan samo ako ne budem zdrava, a u Pariz ići ću s istim ambicijama, jer to je jedina medalja koja ostaje da upotpuni kolekciju i eto, moj poslednji pozdrav. Hvala za sve ovo i bilo je prelepo", zaključila je Vuleta.


tagovi

skok u daljIvana Vuleta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara